Головна Новини HI-tech космос NASA показало, звідки береться кисень у Всесвіті (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

NASA показало, звідки береться кисень у Всесвіті (ФОТО)

Обсерваторія Nasa Chandra вивчила туманність, що утворилася після вибуху масивної зірки

11 січня 2022, 13:35
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Вчені американського Національного управління з аеронавтики та дослідження космічного простору (NASA) зробили фотографію гігантського залишку наднової зірки. Знімок було опубліковано на офіційній сторінці відомства у соціальній мережі Instagram.

NASA показало, звідки береться кисень у Всесвіті (ФОТО)

Зоряне небо. Фото: Pixabay

Астрономи розповіли, що на опублікованій фотографії можна побачити решту наднової, яка утворилася після вибуху масивної зірки.

За допомогою обладнання, встановленого в космічній рентгенівській обсерваторії NASA Chandra, їм вдалося підтвердити, що більшість кисню у Всесвіті утворюється в результаті вибухів, таких як тут.

NASA показало, звідки береться кисень у Всесвіті (ФОТО) - фото 2

Фото: X-ray (NASA/CXC/ESO/F.Vogt et al); Optical (ESO/VLT/MUSE), Optical (NASA/STScI)

Зазначається, що кількість кисню, що утворився внаслідок цього вибуху, могло б живити тисячі сонячних систем.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" поінформував про те, що оптична ілюзія в космосі "штовхнула" дві гігантські галактики. Астрономи пояснили, що на опублікованій фотографії можна побачити оптичну ілюзію, що виникає через ракурс і відстань з якого було зроблено знімок. Насправді дві потужні системи знаходяться далеко одна від одної. Відстань до найближчої з цих галактик становить понад 200 мільйонів світлових років.

Також сайт "Коментарі" писав про те, що місяцехід зміг під'їхати ближче до загадкового об'єкту на нашому супутнику. Він зацікавив вчених своєю формою, проте коли апарат зблизився з "кубом", виявилося, що вони помилялися. Це сталося через гру світла та тіні вдалині. Докладніше про це читайте в нашому матеріалі. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини