Головна Новини HI-tech космос Вчені розповіли, що ми живемо всередині гігантської бульбашки: як вона виглядає (ВІДЕО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені розповіли, що ми живемо всередині гігантської бульбашки: як вона виглядає (ВІДЕО)

Земля оточена величезною бульбашкою шириною близько тисячі світлових років

13 січня 2022, 13:05 comments1037
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:








Астрономи дослідили бульбашку, якою оточено нашу Сонячну систему. Про це пише видання Forbes.

Вчені розповіли, що ми живемо всередині гігантської бульбашки: як вона виглядає (ВІДЕО)

Земля. Фото з відкритих джерел

Нове дослідження показало, що Земля оточена величезною бульбашкою шириною близько тисячі світлових років, межі якої визначають формування всіх молодих зірок.

Протягом десятиліть астрономи знали, що Сонячна система знаходиться всередині так званої "Місцевої бульбашки", гігантської порожнечі, оточеної тисячами молодих зірок. Однак багато в цій бульбашці залишалося неясним — все, від її точного розміру та форми до походження та еволюції.

Завдяки новим даним з'ясувалося, що бульбашка утворилася в результаті перетворення зірок на понаднові приблизно десять-двадцять мільйонів років тому. Після вибухів газу і пилу зірки утворюють молекулярні хмари, в яких з'являються нові світила. У нашій місцевій бульбашці також є такі області. Фахівці розповіли, що нашу зіркову систему оточують тисячі молодих зірок, які сформувалися та продовжують свій розвиток, але не всередині бульбашки, а на її поверхні.

Завдяки науковим інструментам космічного телескопа Gaia вчені отримали нові дані та змогли зазирнути у минуле, щоб побачити, як 14 млн років тому з'явилася Місцева бульбашка. Астрономи кажуть, що для того, щоб з'явилася наша бульбашка, за мільйони років вибухнули приблизно 15 наднових.

У ході спостережень вчені з'ясували, що всі відомі молекулярні хмари, в яких народжуються молоді зірки в межах 500 світлових років від Сонця, знаходяться на поверхні Місцевої бульбашки і мають приблизно однакову форму.

За даними астрономів, Місцева бульбашка складається з плазми низької щільності та оточена холодним нейтральним газом та пилом. За підрахунками, швидкість руху бульбашки нині становить близько шести з половиною кілометрів на секунду, проте віно уповільнює свій рух. Стало відомо, що Сонячна система опинилася в центрі Місцевої бульбашки, і наша зірка увійшла до неї приблизно п'ять мільйонів років тому.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" поінформував про те, що новий космічний апарат NASA розпочав роботу. Вчені називали його першою метою, а також показали її фотографію. Також фахівці пояснили, чим саме займатиметься IXPE, який вирушив у космос наприкінці минулого року.

Також сайт "Коментарі" писав про те, що хакерами, які блокували роботу міжнародних компаній, виявилася сім'я зі столиці. Організатором групи виявився 36-річний киянин разом із дружиною та трьома знайомими – вони здійснювали кібератаки на іноземні компанії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Василь Тимофійович

13 січня 2022, 16:34

Якщо хочете знати про закони Всесвіту читайте - книга авторів О.О. Селіна, В.А. Ткаченко, В.О. Юпенкова «Космическая среда с позиций новой физики эфира». видана Міжнародною академією біоенерготехнологій в 2007 г., 364 стор. 300 екз. реєстрація ISBN 978.966.745.54.5, один екз. переданий в бібліотеку ім. Вернадського, м. Київ. - акти дослідів проведених 5 жовтня 1989 г. в Інституті геотехнічої механіки АН України. Результаги опубликовані в авторській брошурі "От мифов относительности к реаьности познания мира" (1991 г., репринт около 10 тыс. экз., один відпрвлений в АН України). Та 1993-95 г.г. ці експерименти були продовжені в відділенні №5 Українського НІІ Технології машинобудувания (раніше з 1983 р. філія номер 4 НІТІ-40 р.. Москва, Мінобщемаша). - На пенсію мені вдалося опублікувати частково в Збірнику наукових матеріалів ХXV Міжнародної інтернет-конференції «НАУКОВІ ПІДСУМКИ 2018 РОКУ» Архів конференції від 17 грудня 2018 р. частина 8 стаття: «Азбука ефіру - енергетично-матеріально-хронологічно-інформаційної субстанції, носія законів розвитку та збереження Всесвіту») стор 12-29. Можливо опублікують після комісії НАН України, якщо мені вдасться заставити їх виконати свої посадові обов"язки. Останні 30 років нікому це не вдалося. З повагою, член-кореспондент Української академії наук,адвокат, пенсіонер, з стародавнього роду дворян княжого походження Гедиміновичі,. Нецевичі-Ружинські (сайт: ROD NICEWICZ) 13.01. 2022 р. В.Т. Жовноський.


Новини