Головна Новини HI-tech космос Вчені NASA виявили нову планету, на якій є вода: як вона виглядає (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені NASA виявили нову планету, на якій є вода: як вона виглядає (ФОТО)

TOI-674 b знаходиться на відстані близько 150 світлових років від Землі

28 січня 2022, 19:40
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Вчені виявили планету в атмосфері, якою є водяна пара. Про це повідомляється на офіційному сайті американського Національного управління з аеронавтики та дослідження космічного простору (NASA).

Вчені NASA виявили нову планету, на якій є вода: як вона виглядає (ФОТО)

NASA. Фото з відкритих джерел

Науковці NASA виявили екзопланету, яка отримала ім'я TOI-674 b. Ця нещодавно виявлена планета, трохи більша за Нептун і обертається навколо червоного карлика на відстані близько 150 світлових років від Землі.

Отримані фахівцями дані поміщають TOI-674 b в ексклюзивний клуб: екзопланети або планети навколо інших зірок, про які відомо, що в їх атмосферах є водяна пара.

У NASA зазначили, що зараз у них залишається ще багато питань щодо свого відкриття, наприклад, скільки саме водяної пари утримує її атмосфера.

Однак, за словами фахівців, атмосферу TOI-674 b спостерігати набагато легше, ніж атмосферу багатьох екзопланет, що робить її головною метою для глибшого вивчення.

"Відстань до планети, її розмір і ставлення до її зірки роблять її особливо доступною для космічних телескопів. У 150 світлових роках вона вважається "близькою" з астрономічного погляду", — зазначили в NASA.

Вчені NASA виявили нову планету, на якій є вода: як вона виглядає (ФОТО) - фото 2

Ілюстрація "супер Нептуна", TOI-674 b, з атмосферою, яка, згідно з недавнім дослідженням, включає водяну пару. Фото: NASA/JPL-Caltech.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" поінформував про те, що фахівці виявили в Чумацькому Шляху загадковий об'єкт, який випромінює в космос радіовипромінювання. В даний час астрономи ще точно не знають, чим саме це небесне тіло. Вони зазначили, що такий об'єкт їм ще не доводилося зустрічати та розповіли у чому його унікальність.

Також сайт "Коментарі" писав про те, що на Червоній планеті космічні апарати фіксують дивні сліди. Вчені вважають, що вони могли з'являтися внаслідок каменепадів, спричинених сейсмічною активністю. Як вони виглядають.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини