Головна Новини HI-tech космос Вчені NASA показали космічного "хамелеона": як він виглядає (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені NASA показали космічного "хамелеона": як він виглядає (ФОТО)

У комплексі Хамелеон Hubble виявив шість «неповноцінних зірок»

7 лютого 2022, 12:52
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Астрономи з американського відомства NASA зняли дивовижну область у космосі. Фотографія була опублікована на офіційній сторінці телескопа Hubble у соціальній мережі Instagram.

Вчені NASA показали космічного "хамелеона": як він виглядає (ФОТО)

Hubble. Фото: nasa.gov

На опублікованому знімку, який зробила космічна обсерваторія NASA/ESA Hubble, відображено комплекс хмар Хамелеон. У ньому є темні хмари, у яких розвиваються зірки, сліпучі відбивні туманності, що світяться світлом яскраво-блакитних молодих зірок, і вузли, які світяться, звані об'єктами Хербіга-Аро.

Крім цього, Hubble знайшов у цьому комплексі шість "неповноцінних зірок". Їх називають коричневими карликами, і вони знаходяться десь між великою планетою та маленькою зіркою. Повідомляється, що у них недосить маси, щоб запалити та підтримувати ядерний синтез у їхніх ядрах.

Вчені NASA показали космічного ”хамелеона”: як він виглядає (ФОТО) - фото 2

Фото: NASA, ESA, K. Luhman та T. Esplin (Pennsylvania State University), et al., and ESO; Processing: Gladys Kober (NASA/Catholic University of America)

Раніше сайт "Коментарі" поінформував, що у NASA повідомляють про наближення до нашої планети величезного космічного каменя розміром більше одного кілометра. Це небесне тіло максимально зблизиться із Землею вже на початку цієї весни.

Портал "Коментарі" писав, що у Раді розповіли, як хочуть повністю реформувати термінову службу в армії. У Стратегії військової безпеки чітко прописані пріоритети професіоналізації ЗСУ та відмова від радянської системи термінової військової служби. Докладно про це читайте в нашому матеріалі. 

Читайте також, що у Стамбулі відбулися протести біля консульства Греції. Чого вимагали учасники. Докладніше про це читайте в нашій статті. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини