Головна Новини HI-tech космос Вчені NASA побачили величезну "бомбу" у космосі: як вона виглядає (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені NASA побачили величезну "бомбу" у космосі: як вона виглядає (ФОТО)

Білий карлик витягує матеріал червоного гіганта на свою поверхню, і згодом скупчення матеріалу викликає вибух

11 лютого 2022, 19:27
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Астрономи за допомогою космічного телескопа зафіксували дві зірки, що взаємодіють. Про це повідомляє офіційна сторінка космічної обсерваторії Hubble.

Вчені NASA побачили величезну "бомбу" у космосі: як вона виглядає (ФОТО)

Hubble. Фото: nasa.gov

Як розповіли вчені, на опублікованому знімку знято зірку R Водолія. Це білий карлик, який обертається навколо холоднішого червоного гіганта.

Білий карлик витягує матеріал червоного гіганта на свою поверхню, і з часом накопичення матеріалу викликає вибух.

На зображенні дані, зібрані Hubble з попередніх спалахів, представлені червоним і синім кольором, а дані телескопа NASA Chandra показані фіолетовим.

Хоча білі карлики є одними з найбільш тьмяних зірок у Всесвіті, вони дуже впливають. На цьому зображенні струмінь білого карлика викидає навколишній матеріал, створюючи ударні хвилі

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" інформував про те, що вчені за допомогою свого обладнання заглянули до центру нашого будинку — Чумацького Шляху. Фахівці показали, як виглядає центр галактики в інфрачервоному діапазоні.

Також сайт "Коментарі" писав про те, що США перехопили розвіддані та намір говорили про тривожні сценарії РФ проти України. Перехоплені дані розвідників та Ради національної безпеки США змусили російські спецслужби нарікати на викриття їхніх планів. Докладніше про це читайте в нашій статті. 

Читайте також, що Великобританія змінює правила візиту для туристів. Що потрібно знати, щоб потрапити до Королівства. Великобританія відмінила карантин для нещеплених туристів. Rарантину повинні дотримуватись лише ті туристи та гості країни, в яких виявлять коронавірус.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини