Головна Новини HI-tech космос Вчені NASA побачили "піцу" в космосі: як вона виглядає (ВІДЕО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені NASA побачили "піцу" в космосі: як вона виглядає (ВІДЕО)

Місія "Юнана" надіслала на Землю дані про Юпітера

10 лютого 2022, 16:50
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:








Вчені NASA побачили "піцу" в космосі: як вона виглядає (ВІДЕО)

NASA. Фото з відкритих джерел

Спеціально до Міжнародного дня піци, який відзначали вчора, 9 лютого, американське відомство NASA опублікувало відео із "космічним пепероні". Відео було опубліковано на офіційній сторінці відомства у соціальній мережі Twitter.

"Як щодо міжпланетного Дня піци? У ході нашої місії "Юнона" в 2017 році на Юпітер обрушилися бурі "пепероні"", — так підписали свою посаду в NASA.

Вчені NASA побачили ”піцу” в космосі: як вона виглядає (ВІДЕО) - фото 2

Відео: NASA/JPL-Caltech/SwRI/ASI/INAF/JIRAM

У цій анімації глядач знаходиться низько над північним полюсом Юпітера, щоб проілюструвати тривимірні аспекти центрального циклону регіону та восьми оточуючих його циклонів.

У фільмі використовують зображення, отримані на основі даних, зібраних приладом Jovian Infrared Auroral Mapper (JIRAM) на борту місії NASA "Юнона" під час його четвертого прольоту над масивною планетою.

Інфрачервоні камери використовуються для визначення температури атмосфери Юпітера і дають уявлення, як працюють потужні циклони на полюсах Юпітера. В анімації жовті області тепліші (або глибші в атмосфері Юпітера), а темні області холодніші (або вище в атмосфері Юпітера). На цьому знімку найвища "яскрава температура" становить близько 260К (близько -13°С), а найнижча близько 190К (близько -83°С).

"Яскрава температура" — це вимірювання сяйва на відстані 5 мкм, що йде вгору від верхніх шарів атмосфери до Юноні, виражене в одиницях температури.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" інформував про те, що фахівці з NASA зробили фото галактики, яка є домівкою для чорної дірки. У відомстві розповіли, що хоч і даних об'єктів "погана репутація", саме ця чорна діра не руйнує, а навпаки створює.

Сайт "Коментарі" писав про те, що Білорусь направила ноту протесту Україні через заміну прапора.

Читайте також про те, що Росія перекриває райони Чорного та Азовського морів під виглядом навчань. Жодних коридорів для проходу торгових суден не передбачено. Такого за останні вісім років не було.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини