Головна Новини HI-tech космос В Україні знайшли місце під будівництво космодрому: де воно знаходиться
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні знайшли місце під будівництво космодрому: де воно знаходиться

В Україні складно знайти місце під космодром, оскільки вона густонаселена

21 січня 2022, 11:41
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Вчені розповіли, де в Україні можна збудувати космодром. Про це пише видання УНІАН.

В Україні знайшли місце під будівництво космодрому: де воно знаходиться

Знайдено територію під будівництво космодрому в Україні. Фото з відкритих джерел

У ході брифінгу учасників конференції регіональних інноваційно-космічних кластерів України начальник Національного центру управління та випробувань космічних засобів Володимир Присяжний повідомив, що необхідна для будівництва космодрому територія є на березі Чорного моря. Вона розташована на межі Миколаївської та Одеської областей.

За словами Присяжного, у разі спорудження з цього стартового майданчика можна буде здійснювати запуски ракет із нахилом 70-80 градусів у бік Туреччини. Зазначається, що перед прийняттям рішення про зведення космодрому необхідно буде провести відповідні погодження з Туреччиною, оскільки над територією цієї країни пролітатиме другий ступінь ракети й існує ризик падіння. Перший ступінь може впасти у море.

Як пише видання, досі в Україні не збудовано космодром через жорсткі вимоги до його облаштування, зокрема однією з головних умов є наявність великої безлюдної території. Через те, що Україна є густонаселеною країною, таке місце знайти досить складно.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" поінформував про те, що відомий американський підприємець Ілон Маск розповів, що людей може не вистачити для колонізації Червоної планети. Мільярдер написав у соціальній мережі, що вважає прогнози ООН нісенітницею та закликав звернути увагу на проблему зниження народжуваності.

Також сайт "Коментарі" писав про те, що відомство NASA показало фотографію супутника планети Сатурн. На його поверхні, під кіркою льоду, є цілі океани, вода в яких може взаємодіяти з гірськими породами, а це може призвести до зародження життя. Крім того, фахівці розповіли про інші особливості небесного тіла.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини