Головна Новини HI-tech космос Ураган у вигляді піци: апарат NASA зняв незвичайне явище на Юпітері (ВІДЕО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Ураган у вигляді піци: апарат NASA зняв незвичайне явище на Юпітері (ВІДЕО)

NASA опублікувало відео, на якому зображено Північний полюс Юпітера

14 лютого 2022, 15:46
Поділіться публікацією:

Космічний апарат NASA "Юнона" зміг зняти планетарні бурі, що відбувалися на Північному полюсі Юпітера. Незвичайне явище нагадало піцу пепероні. Про це повідомляють на сторінці NASA в Інстаграм.

Ураган у вигляді піци: апарат NASA зняв незвичайне явище на Юпітері (ВІДЕО)

Космічний апарат "Юнона" побачив на Юпітері ураган у вигляді піци - фото з відкритих джерел

NASA на своїй сторінці в Інстаграмі опублікувала відео, на якому показано Північний полюс Юпітера. Через тісну концентрацію атмосферних ураганів червоножовтого кольору, явище на відео нагадує піцу. Відео було записане на камеру Jovan Infrared Auroral Mapper, яку встановили на космічний апарат "Юнона".

Жовті вихори більш теплі і розташовані в атмосфері планети глибше, а червоні, навпаки, більш холодні і перебувають вище. 

Як повідомляли раніше "Коментарі", вчені NASA побачили величезну "бомбу" у космосі. Астрономи за допомогою космічного телескопа зафіксували дві зірки, що взаємодіють. Як розповіли вчені, на опублікованому знімку знято зірку R Водолія. Це білий карлик, який обертається навколо холоднішого червоного гіганта. Білий карлик витягує матеріал червоного гіганта на свою поверхню, і з часом накопичення матеріалу викликає вибух.

Також "Коментарі" писали, що вертоліт NASA здійснив перший політ на Марсі у 2022 році. Вертоліт у січні не робив польоти через пилові бурі. Подібні погодні явища зазвичай забруднюють сонячні батареї та рівень доступної енергії апарату знижується.

Апарат Ingenuity здійснив уже 19-й політ на Марсі з початку його місії у 2021 році. Політ тривав 99,98 секунд, а сам вертоліт подолав відстань близько 62 метрів. Мінівертоліт "Знахідливість" має вагу лише 1,8 кілограма та 1,2 метра діаметром. Головна мета апарату полягає у вивченні Марса з повітря.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини