Головна Новини HI-tech космос У стратосфері Землі вчені зафіксували дивні незвідані звуки, що повторюються декілька разів на годину: що це
commentss НОВИНИ Всі новини

У стратосфері Землі вчені зафіксували дивні незвідані звуки, що повторюються декілька разів на годину: що це

Стратосфера Землі сповнена сигналами невідомого походження, які повторюються на частотах 20 герців і нижче на висоті близько 50 кілометрів

15 травня 2023, 16:25
Поділіться публікацією:

Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на дані Live Science.

 У стратосфері Землі вчені зафіксували дивні незвідані звуки, що повторюються декілька разів на годину: що це

Повітряні кулі в стратосфері Землі. Ілюстративне фото

За інформацією ресурсу, вчені зі Sandia National Laboratories запустили в стратосферу планети повітряну кулю, на сонячній енергії аби записати природні й техногенні звуки.  По типу океанських хвиль, грому, вибухів чи вітряних турбін. Аби зібрати дані з стратосфери, команда науковців використала спеціальні пристрої — мікробарометри. Куля піднялася над Землею на висоту понад 50 кілометрів. Досягнувши місця призначення, обладнання зафіксувало містичні інфразвукові сигнали, що повторюються одне за одним, послідовно перериваючись. Їхнє джерело не відоме дослідникам.  

"Наші повітряні кулі в основному є гігантськими пластиковими пакетами з невеликою кількістю вугільного пилу, щоб зробити їх темними. Ми конструюємо їх, використовуючи малярський пластик із господарського магазину, транспортувальну стрічку та вугільний порошок із магазинів піротехніки. Коли сонце освітлює темні кулі, повітря всередині нагрівається і стає плавучим", — зауважив Деніел Боуман із Sandia National Laboratories.

Науковці мають надію, що наступна партія куль, запущених у стратосферу дозволить зрозуміти  природу таємничих низькочастотних стратосферних звуків й дасть змогу отримати більше інформації про них.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, — Вчені виявили у центрі Місяця тверде металеве ядро: що кажуть дослідники "Залізне серце": всередині Місяця вчені побачили тверде металеве "тіло", що має діаметр близько 500 кілометрів.

Йшлося на порталі "Коментарі" і про те, — В Антарктиді українські полярники натрапили на рідкісний "млинцевий лід" на поверхні води "Крижані млинці, латаття чи медузи": фахівці зі станції "Академік Вернадський" побачили унікальне явище, утворене на поверхні води в Антарктиді.

 

 

 

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини