Головна Новини HI-tech космос У SpaceX назвали дату початку першої місії Inspiration4
commentss НОВИНИ Всі новини

У SpaceX назвали дату початку першої місії Inspiration4

Відомо, що запуск ракети відбудеться 15 вересня о 15:00 за київським часом

4 вересня 2021, 15:20
Поділіться публікацією:

Компанія SpaceX, що належить Ілону Маску, планує розпочати першу місію з цивільним екіпажем на борту Inspiration4 15 вересня. Про це повідомили на сайті Inspiration4. 2 вересня відбулася зустріч команд SpaceX та Inspiration4. Вони перевірили готовність ракети-носія Falcon 9 і космічного корабля Dragon. Також команди проінспектували наземні системи обслуговування польоту і перевірили готовність екіпажу.

У SpaceX назвали дату початку першої місії Inspiration4

SpaceX - фото з відкритих джерел

Відомо, що запуск ракети відбудеться 15 вересня о 15:00 за київським часом. Про точний час в SpaceX сповістять приблизно за три дні до старту. Він буде залежати від погодних умов.

Inspiration4 — історична, перша повністю громадянська космічна місія людей на орбіту. Запуск буде відбуватися на стартовому комплексі 39A в космічному центрі NASA ім. Кеннеді у Флориді. Якщо здійснити запуск 15 вересня не вдасться, резервна можливість буде у четвер, 16 вересня (за київським часом).

Екіпаж Inspiration4: командир Джаред Ісаакман, пілот місії Сіан Проктор, медичний офіцер Хейлі Арсено і фахівець місії Кріс Семброскі. Вони будуть на космічній базі з 9 вересня, коли почнеться підготовка до польоту.

Нагадаємо, 29 серпня компанія SpaceX відправила свій корабель-"вантажівку" Dragon із Флориди прямо у космос. Кінцевою точкою прибуття судна повинна стати Міжнародна космічна станція (МКС).

Як повідомляє видання "Маяк" з посиланням на NASA, SpaceX Dragon пробуде у космонавтів близько місяць. З собою "дракон" повіз понад 2100 кілограмів різного вантажу. У переліку — і необхідне наукове обладнання, і запаси їжі, і ліки для екіпажу. Не обійшлося і без біологічних матеріалів, які будуть використані в різних наукових експериментах.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: SpaceX
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини