Головна Новини HI-tech космос У Норвегії впав великий метеорит (ВІДЕО)
commentss НОВИНИ Всі новини

У Норвегії впав великий метеорит (ВІДЕО)

Небесне тіло можна було спостерігати протягом п'яти секунд

26 липня 2021, 10:23
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:








Над Норвегією пронісся великий метеорит. Про це пише видання Reuters.

У Норвегії впав великий метеорит (ВІДЕО)

Падіння метеорита в Норвегії. Фото: Reuters

Як стало відомо, вночі 25 липня в небі над Норвегією помітили космічний камінь. Повідомляється, що під час польоту метеорита було чути вибух.

Співробітникам правоохоронних органів надійшло кілька повідомлень про це небесне тіло. Вони не виявили ані людських жертв, ані руйнувань, пов'язаних із цією пригодою.

Згідно з даними норвезької мережі спостерігачів за метеоритами, космічний камінь пролетів у небі над Норвегією близько першої години ночі і його можна було спостерігати приблизно п'ять секунд. Вогненна куля летіла зі швидкістю близько 16,3 кілометрів за секунду.

Фахівці припускають, що уламки "вогненної кулі" могли впасти неподалік від столиці Норвегії — Осло.

У мережі з'явилися відео, на яких зображено це явище.

Відео: The Guadrian

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що в східній частині Куби впав метеорит. За словами очевидців події, в небі можна було спостерігати біле і червоне свічення, після його зниження пролунав гучний вибух. Фахівці з Національної сейсмологічної служби Куби повідомили, що їх обладнання зафіксувало наземний вибух. Детальніше про це читайте в нашій статті.

Також портал "Коментарі" інформував про те, що вчені виявили на Землі уламки древнього метеорита. Повідомляється, що їх вік може складати понад 4,6 мільярда років. Фахівці вважають, що він може містити в собі важливу інформацію про формування нашої планети. Це небесне тіло впало на нашу планету з орбіти Марса. Подробиці — в нашій статті.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини