Головна Новини HI-tech космос У NASA попередили про наближення до Землі великого астероїда
commentss НОВИНИ Всі новини

У NASA попередили про наближення до Землі великого астероїда

У момент максимального зближення він буде перебувати ближче до нас, ніж Місяць

26 серпня 2021, 12:50
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

До Землі наближається великий астероїд. Про це повідомляє видання Focus.

У NASA попередили про наближення до Землі великого астероїда

До Землі наближається астероїд 2010 RJ53. Фото з відкритих джерел.

Як стало відомо, небесне тіло під назвою 2010 RJ53 максимально наблизиться до нашої планети дев'ятого вересня. Він цей момент відстань між ним і Землею буде близько 366 тисяч кілометрів. Це означає, що в момент максимального зближення він буде перебувати ближче до нас, ніж Місяць.

Для довідки: відстань від Землі до Місяця складає 384 400 кілометри.

Відзначається, що астероїд має діаметр приблизно 774 метри.

В американському відомстві NASA заявили, що не дивлячись на близьку відстань в момент максимального зближення, малоймовірно, що даний об'єкт зіткнеться з нашою планетою.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що фахівці з NASA підрахували ймовірність зіткнення астероїда Бенну з Землею. Повідомляється, що саме небезпечне зближення з нашою планетою станеться 24 вересня 2182 року. Дане небесне тіло вважається одним з найнебезпечніших для нас. Астероїд має масу приблизно 140 мільйонів тонн і рухається зі швидкістю 13 кілометрів на секунду. Детально про це читайте в нашому матеріалі.

Також портал "Коментарі" інформував про те, що Китай збирається захищати нашу планету від астероїдів. Вчені з Піднебесної повинні створити спеціальні ракети. Космічний флот повинен буде захищати Землю і складатися з безлічі без'ядерних засобів. Їх створять на базі космічних ракет під назвою "Чанчжен-5". Як стверджують в Китаї, їх фахівці вже за 10 років зможуть створити певний засіб для корекції орбіти астероїдів. Детальніше про це читайте в нашій статті.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини