Головна Новини HI-tech космос У NASA показали фото плазми новонародженої зірки
commentss НОВИНИ Всі новини

У NASA показали фото плазми новонародженої зірки

Скупчення NGC 1977 року відкрив британський астроном Фрідріх Вільгельм Гершель у 1786 році

26 листопада 2021, 03:00
Поділіться публікацією:

Телескоп Hubble сфотографував струмені нової зірки, розташованої в скупченні NGC 1977. Плазма розтягується на два світлові роки. Як видно з фото NASA, помаранчевий об'єкт у нижньому центрі зображення — це струмені, що випускаються молодою зіркою Паренго 2042. Пульсуюча плазма розтягується в космосі на два світлові роки. У той же час вона деякий час була іонізована, поки не почала підсвічуватися випромінюванням сусідньої зірки. Цей кадр унікальний тим, що витік видно під впливом найближчих зірок, оскільки його можна побачити лише при зіткненні з навколишнім матеріалом у космосі.

У NASA показали фото плазми новонародженої зірки

NASA у (фото з відкритих джерел)

Скупчення NGC1977 відкрив британський астроном Фрідріх Вільгельм Гершель в 1786 році.

У NASA показали фото плазми новонародженої зірки - фото 2

Нагадаємо, шестиколісний робот-дослідник американського Національного управління з аеронавтики та дослідження космічного простору здобув новий зразок марсіанського ґрунту. Про це повідомляється на офіційній сторінці ровера NASA у соціальній мережі Twitter. Марсохід NASA Perseverance зібрав черговий зразок гірської породи Червоної планети. Для цього він взяв другу пробу з каменю, який може представляти цінність із наукового погляду. У прес-службі марсохода розповіли, що Perseverance подвоює зразки для деяких високопріоритетних цілей.

Ровер добув керн, запечатав його у спеціальній трубці титану, а потім сховав його у своєму корпусі. У майбутньому вони опиняться на планеті. Наразі робот вже запечатав п'ять таких зразків. Для довідки: NASA Perseverance шукає ознаки стародавнього марсіанського життя та збирає десятки зразків породи Червоної планети. Планується, що проби буде доставлено на Землю вже 2031 року в рамках спільної кампанії NASA та ESA.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини