Головна Новини HI-tech космос У космос на повітряній кулі: скільки коштує квиток на політ
commentss НОВИНИ Всі новини

У космос на повітряній кулі: скільки коштує квиток на політ

Американська компанія Space Perspective пропонує туристам полетіти в стратосферу на повітряній кулі

28 червня 2021, 11:50
Поділіться публікацією:








Скоро космічний туризм стане для нас звичним і розповсюдженим явищем, вже зараз туристам пропонують піднятися в стратосферу, щоб насолодитися дивовижним краєвидом. Скільки ж коштує таке задоволення?

У космос на повітряній кулі: скільки коштує квиток на політ

Польоти в космос на повітряній кулі (фото з відкритих джерел)

Американська компанія Space Perspective відкрила бронювання місць на корабель "Нептун": він на повітряній кулі підніметься в стратосферу. Туристи будуть перебувати у герметичній капсулі, яка досягне висоти 30 км завдяки величезній повітряній кулі. Корабель вміщує вісім пасажирів і пілота. Вартість одного місця на ньому становить 125 тисяч доларів.

Тривалість польоту складе шість годин: за цей час можна буде побачити Землю на тлі темряви космічного простору.

Для туристів на борту будуть передбачені бар, Wi-Fi, душові кімнати, комфортабельні крісла. Також організатори обіцяють, що політ буде плавним і не вимагатиме від пасажирів спеціальної підготовки або скафандра. Крім того, туристам не доведеться відчути стан невагомості.

Подорож відбудеться у 2024 році, але квитки можна забронювати вже зараз на сайті американської компанії.

Нагадаємо, що право польоту на космічному кораблі New Shepard, який належить компанії Blue Origin найбагатшої людини у світі Джеффа Безоса, було продано на аукціоні за 28 мільйонів доларів.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що засновник компанії SpaceX Ілон Маск продемонстрував фотографію прототипу нового космічного корабля. Його планують випробувати вже найближчим часом. На фотографії також продемонстрована ракета-носій, яка повинна доставити корабель у космос.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини