Головна Новини HI-tech космос Стало відомо, коли Україна запустить в космос свій новий супутник
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, коли Україна запустить в космос свій новий супутник

Всі контракти укладені, а всі роботи просуваються згідно з графіком

21 липня 2021, 11:16
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Стало відомо, коли в космос запустять український супутник під назвою Sich-2-30. Про це повідомив начальник відділу наукових досліджень та інновацій Державного космічного агентства України Андрій Колесник.

Стало відомо, коли Україна запустить в космос свій новий супутник

Коли запустять новий український супутник. Фото SpaceX

За словами Колесника, всі контракти укладені, а всі роботи просуваються згідно з графіком. Також представник державного агентства зазначив, що за графіком — це значить в грудні цього року.

В ДКАУ сподіваються, що запуск ракети-носія компанії SpaceX, яка повинна вивести на орбіту Землі український супутник відбудеться без затримок.

Раніше глава агентства Володимир Тафтай повідомляв, що Україна в рамках реалізації космічної програми з 2021 по 2025 роки планує здійснити запуски семи космічних апаратів. Вони будуть орієнтовані на дистанційне зондування Землі. Тобто будуть фотографувати поверхню з космосу, наприклад, для цілей оборони, безпеки та раннього виявлення катастроф.

Для довідки: перший космічний апарат України під назвою "Січ-1" був запущений влітку 1995 року за допомогою космічної ракети "Циклон-3" і пропрацював до кінця 2001 року. Він би проведений Державним підприємством ВО "Південмаш".

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що Китай за допомогою своєї космічної ракети під назвою "Чанчжу-2В" вивів на орбіту Землі групу космічних апаратів. Запуск був здійснений з космодрому Січан, що в провінції Сичуань. Відзначається, що даний пуск став вже 380 за рахунком для космічних ракет цієї серії. Детальніше про це читайте в нашій статті.

Також портал "Коментарі" вже інформував про те, що засновник компанії SpaceX Ілон Маск показав на фото випробування прототипу космічної ракети Super Heavy. Booster 3 одночасно запустив три двигуни Raptor в ході нетривалого тесту. В майбутньому планується запуск більшої кількості двигунів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини