Головна Новини HI-tech космос Стало відомо, коли NASA запустить свій вертоліт на Марсі
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, коли NASA запустить свій вертоліт на Марсі

Перший політ займе близько 30 секунд

24 березня 2021, 13:19
Поділіться публікацією:

У NASA повідомили, що перший випробувальний політ вертольота Ingenuity, який вже прибув на Марс разом з марсоходом Perseverance, відбудеться не раніше 8 квітня. Планується, що сам політ займе близько 30 секунд. Про це повідомляє прес-служба компанії.

Стало відомо, коли NASA запустить свій вертоліт на Марсі

Вертоліт NASA - фото з відкритих джерел

За словами керівника польотами Ingenuity Говарда Грипа, висота першого польоту складе 3 метри. Надалі вертоліт планують піднімати до 5 метрів.

Для польоту на "червоній планеті" вже знайшли відповідний злітно-посадочний майданчик. Найближчими днями до нього повинен буде під'їхати марсохід, з якого спуститься вертоліт.

Цей апарат протягом доби повинен буде заряджати за допомогою сонячної панелі. Під час польотів на Марсі він буде здійснювати аерофотозйомку місцевості навколо марсоходу.

Зазначимо, що апарат Ingenuity 1,2 метра в діаметрі і вагою 1,8 кг, оснащений двома камерами, здатний зависати в повітрі на 20-30 секунд для фотографування місцевості.

Як раніше повідомляли "Коментарі", українська влада попередньо домовилася про запуск вітчизняного супутника "Січ 2-1" на земну орбіту за допомогою компанії SpaceX, що належить винахіднику Ілону Маску. Ціна запуску фантастично знизилася, щонайменше у вісім разів — тепер "Січ 2-1" може полетіти в космос всього за 1 мільйон доларів. Уже найближчим часом відповідні документи можуть бути підписані, тому залишиться тільки вирішувати різні поточні питання, що стосуються непростої процедури подорожі на орбіту.

Нагадаємо, що раніше компанія SpaceX провела запуск десятого прототипу корабля Starship для польоту на Марс. Корабель успішно вилетів зі стартового майданчика. На четвертій хвилині корабель почав зниження в горизонтальному положенні. В кінці випробування корабель успішно сів. Цю успішну посадку SpaceX змогла зробити з третьої спроби. До цього два кораблі розбилися. Напередодні старту SN10 Маск зазначив, що випробування прототипу пройдуть успішно з імовірністю 60%.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини