Головна Новини HI-tech космос Космічний корабель Ілона Маска Starship вибухнув після вдалої посадки
commentss НОВИНИ Всі новини

Космічний корабель Ілона Маска Starship вибухнув після вдалої посадки

2 березня японський мільярдер Юсаку Маедзава, який стане першим космічним туристом компанії SpaceX, оголосив про набір команди

4 березня 2021, 03:10 comments2495
Поділіться публікацією:








SpaceX провела запуск десятого прототипу корабля Starship для польоту на Марс. Корабель успішно вилетів зі стартового майданчика. Випробування прототипу Starship транслювалися в YouTube.

Космічний корабель Ілона Маска Starship вибухнув після вдалої посадки

Космічний корабель Starship (фото з відкритих джерел)

Політ пройшов плавно. На четвертій хвилині корабель почав зниження в горизонтальному положенні. В кінці випробування корабель успішно сів. Цю успішну посадку SpaceX змогла зробити з третьої спроби. До цього два кораблі розбилися. Напередодні старту SN10 Маск зазначив, що випробування прототипу пройдуть успішно з імовірністю 60%.

2 березня японський мільярдер Юсаку Маедзава, який стане першим космічним туристом компанії SpaceX, оголосив про набір команди з восьми осіб для спільного польоту до Місяця.

Попередній рекорд компанії Маска з "пакетних" запусків — 64 апарати в місії SSO-A. На цей час світовий рекорд належить індійській місії PSLV-C37: 15 лютого 2017 разом було запущено 104 супутники, повідомляє Ліга. Раніше важка ракета-носій Falcon 9 з черговою партією з 60 міні-супутників для поповнення орбітального угрупування глобальної мережі інтернет-покриття системи Starlink стартувала на орбіту 20 січня.

Як повідомляло видання "Коментарі", NASA і SpaceX запустили першу комерційну ракету з астронавтами на МКС. Falcon 9 була з'єднана з космічним кораблем Crew Dragon. Ракета вирушила до Міжнародної космічної станції, де вже перебувала група астронавтів шістдесят четвертий тривалої експедиції. На борту космічного корабля Crew Dragon перебували чотири астронавти NASA: Майкл Хопкінс, Віктор Гловер, Шеннон Уокер, Соїті Ногуті. Астронавти досліджуватимуть космос протягом шести місяців.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини