Головна Новини HI-tech космос SpaceX відправила перших туристів у космос: як виглядав політ (ВІДЕО)
commentss НОВИНИ Всі новини

SpaceX відправила перших туристів у космос: як виглядав політ (ВІДЕО)

Туристи пробудуть у космосі три дні

16 вересня 2021, 10:59
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:








Компанія відомого підприємця Ілона Маска SpaceX відправила в космос перших туристів. Про це повідомляє видання УНІАН.

SpaceX відправила перших туристів у космос: як виглядав політ (ВІДЕО)

Фото: twitter.com/inspiration4x

У ніч на 16 вересня (за київським часом) відбувся запуск на орбіту нашої планети першого цивільного екіпажу місії SpaceX Inspiration4.

Як стало відомо, космічна ракета Falcon9 з кораблем Crew Dragon стартувала з майданчика 39A, що в штаті Флорида (США). Повідомляється, що на орбіті космічні туристи проведуть три дні.

Для довідки: Inspiration4 є пілотованою космічною місією, яка виконується компанією SpaceX. Вона стала першим орбітальним польотом за участю тільки цивільних осіб на борту. До цього космічні туристи виконували тільки суборбітальні польоти або прибували на Міжнародну космічну станцію в супроводі астронавтів.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що бразильський астроном помітив на поверхні Юпітера спалах. Як виявилося з газовим гігантом зіткнувся якийсь невідомий об'єкт. Фахівці зазначили, що він мав великі розміри й рухався з великою швидкістю. Передбачається, що даним об'єктом є астероїд або невелика комета. Детально про це читайте в нашому матеріалі.

Також портал "Коментарі" інформував про те, що вчені з американського відомства NASA показали фотографії космічних хмар, які складаються з газу і пилу. Вони знаходяться у міжзоряному просторі. Фахівці розповіли, що найближча з туманностей знаходиться на відстані 700 світлових років від нашої планети. У ній містяться останки зірки, можливо, схожої на наше світило. Детальніше про це читайте в нашій статті.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини