Головна Новини HI-tech космос SpaceX показала посадку багаторазової космічної ракети Falcon 9 (ВІДЕО)
commentss НОВИНИ Всі новини

SpaceX показала посадку багаторазової космічної ракети Falcon 9 (ВІДЕО)

Ракета Falcon 9 запустила понад вісімдесят космічних апаратів

1 липня 2021, 12:05
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

SpaceX змогли вдало посадити свою космічну ракету після запуску супутників. Про це повідомляється на офіційній сторінці компанії в соціальній мережі Twitter.

SpaceX показала посадку багаторазової космічної ракети Falcon 9 (ВІДЕО)

Посадка ракети Falcon 9. Фото з відкритих джерел

Відомо, що вчора, 30 червня, в американському штаті Флорида відбувся третій масовий запуск супутників компанії SpaceX Ілона Маска. Багаторазова ракета-носій Falcon 9 запустила 88 супутників. До цього числа входять космічні апарати для Міністерства оборони Сполучених Штатів Америки, супутники для зондування поверхні нашої планети компаній Satellogic і ICEYE, а також апарати для системи супутникового інтернету Starlink. Компанія SpaceX має намір покрити всю планету своїм інтернетом вже до вересня цього року.

Багаторазовий перший ступінь ракети успішно приземлився на майданчик за дев'ять кілометрів від місця запуску. Стулки "носа" апарату, які впали в океан підніме з води корабель HOSS Briarwood.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що Китай вперше показав на відео момент приземлення на червону планету свого марсохода Zhurong. Також CNSA розповіло про успіхи та стан апаратів, які беруть участь в місії "Тяньвень-1". Детальніше про це читайте в нашій статті.

Також видання "Коментарі" інформувало про те, що американське відомство NASA вже протягом трьох тижнів не може відновити роботу свого космічного телескопа Хаббл. Фахівці зробили вже декілька спроб перезапуску системи апарату, проте це не принесло результату. Також була названо обладнання, зламання якого могло стати причиною появи неполадок. Детальніше про це читайте в нашій статті.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини