Головна Новини HI-tech космос SpaceX Dragon відправився на МКС: який вантаж доставлять космонавтам
commentss НОВИНИ Всі новини

SpaceX Dragon відправився на МКС: який вантаж доставлять космонавтам

У переліку цінностей, переданих в космос, не тільки ліки і фрукти, але і мурахи, а також креветки — для експериментів

30 серпня 2021, 12:41
Поділіться публікацією:

У неділю, 29 серпня, компанія SpaceX відправила свій корабель-"вантажівку" Dragon із Флориди прямо в космос. Кінцевою точкою прибуття судна повинна стати Міжнародна космічна станція (МКС). Як повідомляє видання "Маяк" з посиланням на NASA, SpaceX Dragon пробуде у космонавтів близько місяця.

SpaceX Dragon відправився на МКС: який вантаж доставлять космонавтам

SpaceX відправила вантажний корабель на МКС — із креветками і морозивом. Фото: Malcolm Denemark

Пристикування корабля очікується у денний час понеділка, 30 серпня. З собою "дракон" повіз понад 2100 кілограмів різного вантажу. У переліку — і необхідне наукове обладнання, і запаси їжі, а також ліки для екіпажу. Не обійшлося і без біологічних матеріалів, які будуть використані в різних наукових експериментах.

Цікаво, що після експерименту з відправкою свіжої піци на МКС, у SpaceX вирішили не зупинятися. Саме тому в переліку нинішніх продуктів для космонавтів знаходяться не тільки лимони або авокадо, але навіть морозиво.

Поміж іншого, астронавтами також "стали" десятки креветок і мурах. Із їхньою допомогою вчені будуть перевіряти впливу космосу на живих організмів. Також на МКС відправилися додаткові рослини.

Одним із найдорожчих вантажів, звісно, є роботизована рука. Цей апарат збираються використовувати при особливо небезпечних дослідженнях. У планах у співробітників станції — вивчення впливу космічного середовища на кістки і очі.

Слід зазначити, що вантажне судно компанії SpaceX змогло злетіти завдяки наявності ракети Falcon 9 ("Сокіл-9").

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, що SpaceX зібралася разом з колегами розмістити перший рекламний борд на орбіті нашої планети. Як він буде виглядати і навіщо це потрібно, читайте в нашому матеріалі.

Також на порталі ви можете побачити, як виглядає побудований ювілейний двигун для космічного корабля компанії SpaceX. Подібними одкровеннями ділився в соцмережах засновник організації Ілон Маск.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини