Головна Новини HI-tech космос Сьогодні повз Землю пролетить три величезних астероїди: що відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

Сьогодні повз Землю пролетить три величезних астероїди: що відомо

Як запевняють вчені, нам з вами нема про що переживати, оскільки пролетять вони на безпечній відстані.

6 грудня 2022, 18:10
Поділіться публікацією:

Сьогодні повз Землю пролетить три величезних астероїди: що відомо

Астероїд/ Фото з відкритого простору

Сьогодні, 6 грудня, повз Землю пролетить відразу три досить великі астероїди. Про це повідомляється на офіційному сайті Національного управління з аеронавтики та дослідження космічного простору NASA.

Повідомляється, що найближче до нашої планети пролетить небесне тіло діаметром 21 метр. Його відстань до Землі становитиме приблизно 1,68 мільйонів кілометрів.

Всього сьогодні повз нашу планету пролетить три досить великі астероїди: два з них мають розміри пасажирських літаків, а третій — автобуса.

Таким чином, астероїд діаметром 21 метр пролетить на відстані 1,68 мільйона кілометрів від нас, 12-метрове небесне тіло пролетить на відстані 2,1 мільйона кілометрів, а найбільший астероїд діаметром 28 метрів буде віддалений від Землі більш ніж на 5 мільйонів кілометрів.

Як запевняють вчені, жителям Землі нічого не загрожує, оскільки небесні тіла знаходяться на досить великій відстані від поверхні нашої планети. Крім цього, об'єкти, які мають габарити менше 150 метрів, не несуть потенційної загрози для Землі.

Астероїд — це відносно невелике небесне тіло Сонячної системи, що рухається по орбіті навколо Сонця. Астероїди значно поступаються за масою і розмірами планетам, мають неправильну форму і не мають атмосфери, хоча при цьому можуть бути супутники. Входять до категорії малих тіл Сонячної системи.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що наприкінці листопада на Землю впав яскравий метеорит. Небесне тіло промайнуло в нічному небі Канади і впало в районі Ніагарського водоспаду. Зачаровуючі кадри падіння метеорита вдалося зафіксувати камерам зовнішнього відеоспостереження.

Читайте також: У Монголії виявлено новий унікальний вид динозаврів (ФОТО). Вчені провели всебічний аналіз структури скелета вимерлої рептилії і дійшли приголомшливих висновків.

Сьогодні повз Землю пролетить три величезних астероїди: що відомо - фото 2

Сьогодні повз Землю пролетить три величезних астероїди: що відомо - фото 3



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини