Головна Новини HI-tech космос Схожий на тигра: вчені NASA зафільмували дивовижну особливість супутника Сатурна (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Схожий на тигра: вчені NASA зафільмували дивовижну особливість супутника Сатурна (ФОТО)

Фотографії Енцеладу було зроблено з відстані 20 720 кілометрів

2 лютого 2022, 14:23
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Астрономи показали фото супутника Сатурна. Фотографію було опубліковано на офіційній сторінці Лаборатори реактивного руху NASA у соціальній мережі Twitter.

Схожий на тигра: вчені NASA зафільмували дивовижну особливість супутника Сатурна (ФОТО)

NASA. Фото з відкритих джерел

На цьому збільшеному зображенні супутника Сатурна Енцелада видно чітку картину безперервних ребристих, злегка вигнутих і приблизно паралельних розломів у межах південних полярних широт. Вчені-візуалісти неофіційно називають ці особливості поверхні "тигровими смугами" через їх чітко схожий на смуги зовнішнього вигляду, якщо дивитися в хибному кольорі.

Для довідки: Хибний колір відноситься до групи методів передачі кольору, які використовуються для відображення зображень у кольорі, які були записані у видимій або невидимій частині електромагнітного спектру. Зображення з хибним кольором — це зображення, яке зображує об'єкт у кольорах, які відрізняються від фотографії, зображеної на зображенні в істинному кольорі.

Фотографію було зроблено апаратом "Кассіні", в той момент, коли він знаходився на відстані близько 20 720 кілометрів від Енцеладу.

Схожий на тигра: вчені NASA зафільмували дивовижну особливість супутника Сатурна (ФОТО) - фото 2

Фото: NASA/JPL/Space Science Institute

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" інформував про те, що телескоп американського відомства NASA зробив фотографію дивовижної галактики, яка знаходилася на відстані кількох мільйонів світлових років від нашого будинку. Її особливістю є форма, а також те, що вона недавно пережила активну фазу зіркоутворення.

Також сайт "Коментарі" писав про те, що на Марсі зняли "пень" величезних розмірів. Вчені розповіли, що цей об'єкт є кратером, який утворився через зіткнення небесного тіла. Візерунки, що роблять кратер, схожим на пень з'явилися в результаті кліматичних змін.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини