Головна Новини HI-tech космос Що залишається після вибуху зірки: вчені з NASA показали, як виглядають залишки наднової (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Що залишається після вибуху зірки: вчені з NASA показали, як виглядають залишки наднової (ФОТО)

Зображення було отримано завдяки даним трьох обсерваторій

2 серпня 2021, 14:06
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Вчені з Національного управління з аеронавтики та дослідження космічного простору (NASА) показали залишок наднової. Фотографія була опублікована на офіційній сторінці відомства в соціальній мережі Instagram.

Що залишається після вибуху зірки: вчені з NASA показали, як виглядають залишки наднової (ФОТО)

Вчені NASA показали залишки наднової. Фото з відкритих джерел

На знімку зображена Кассіопея A (Cas A). Вона є залишком наднової в сузір'ї Кассіопея. Цена найяскравіше на небі радіоджерело на частотах вище 1 ГГц за межами Сонячної системи та один із перших відкритих дискретних радіоджерел.

Зображення було отримано завдяки даним трьох обсерваторій. Цей 300-річний залишок, створений вибухом наднової масивної зірки, знаходиться на відстані близько 11 тисяс світлових років від Землі.

Різні кольори на цьому зображенні позначають деталі, надані кожною обсерваторією. Це дає астрономам цілісне уявлення про Cas A.

Червоний — інфрачервоні дані космічного телескопа Spitzer показують пил у зовнішній оболонці з температурою близько 10 градусів за Цельсієм.

Жовтий — оптичні дані космічної обсерваторії NASA/ESA Hubble показують тонку ниткоподібну структуру теплих газів з температурою близько 10 тисяч градусів Цельсія.

Зелений і синій — дані рентгенівського випромінювання від космічної рентгенівської обсерваторії NASA Chundra захоплюють гарячі гази з температурою близько 10 мільйонів градусів Цельсія. Цей гарячий газ, ймовірно, утворився, коли матеріал, викинутий надновою, врізався у навколишній газ і пил зі швидкістю близько 10 мільйонів миль на годину.

Для довідки: Залишки наднової зірки — це туманності, які утворилися в космосі через потужний вибух зірки, що стався десятки або сотні років тому.

Що залишається після вибуху зірки: вчені з NASA показали, як виглядають залишки наднової (ФОТО) - фото 2

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що фахівці з NASA зафіксували безліч різних особливостей червоної планети. Знімки були зроблені завдяки космічному апарату NASA Mars Reconnaissance Orbiter. Наприклад, на одному із зображень можна побачити шарувату гірську породу в кратері Джидзі, яка перетворилася у пагорби та східчасті шари. Детальніше про це читайте в нашій статті.

Також портал "Коментарі" інформував про те, що російський модуль Міжнародної космічної станції був зруйнований в атмосфері Землі. Він був відбуксований модулем під назвою "Пірс" від космічної станції та вниз через атмосферу Землі, щоб забезпечити повне згорання модуля і знизити ймовірність того, що будь-які великі шматки потраплять на поверхню Землі. Детальніше — в нашій статті.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини