Головна Новини HI-tech космос Польоти на Марс під загрозою: чому SpaceX не змогла запустити прототип корабля Starship
commentss НОВИНИ Всі новини

Польоти на Марс під загрозою: чому SpaceX не змогла запустити прототип корабля Starship

Випробування корабля будуть перенесені мінімум на один день

9 грудня 2020, 10:30
Поділіться публікацією:

Дев'ятого грудня компанія SpaceX планувала випробувати прототип міжпланетного корабля Starship, який має в майбутньому перевозити людей на Марс. Перший тестовий запуск мав статися з пускового комплексу в містечку Бока Чика, штат Техас.

Польоти на Марс під загрозою: чому SpaceX не змогла запустити прототип корабля Starship

Компанія SpaceX перенесла запуск прототипу корабля Starship. Фото: futurecdn

Однак Starship SN8 так і не вдалося запустити. На офіційній сторінці компанії SpaceX написали, що за секунду до старту сталося вимкнення одного з двигунів Raptor. Причиною зупинки двигуна стала автоматична система безпеки. Чому вона зреагувала, невідомо.

Випробування корабля перенесуть мінімум на один день. В разу успішного запуску Starship SN8 має підійнятися на 15 кілометрів та здійснити керовану вертикальну посадку назад на стартовий майданчик.

Команда SpaceX мала сумніви, що випробування корабля одразу не вдадуться. Генеральний директор компанії Ілон Маск зазначив, що ймовірність успішного запуску складає 33.3%.

"Сьогодні ми бачимо, чи можливий новий спосіб польоту (падіння?). Це великий крок до 100% багаторазових ракет, які зможуть доставити нас на Місяць і Марс. Можливо, не вийде з першого разу, тож побажайте нам удачі!". — такий твіт опублікував старший інженер SpaceX Ларс Блекмор.

Раніше генеральний директор SpaceX повідомляв, компанія SpaceX висадить перших людей на Марс до 2026 року. Бізнесмен заявляє, що втілити план в реальність допоможе ракета Starship. Космічний транспорт зможе вміщувати в собі до 100 людей одночасно.

Нагадаємо, що раніше компанія SpaceX та організація NASA запустили ракету Falcon 9 на Міжнародну космічну станцію (МКС). 

Рекомендуємо прочитати, чому працівники Tesla і SpaceX пильно відстежують Twitter Ілона Маска.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини