Головна Новини HI-tech космос Політ на Місяць відкладається: чому NASA перенесла запуск найпотужнішої ракети у світі
commentss НОВИНИ Всі новини

Політ на Місяць відкладається: чому NASA перенесла запуск найпотужнішої ракети у світі

NASA відклало до березня 2022 року генеральну репетицію запуску та сам запуск ракети Space Launch System

4 лютого 2022, 12:34
Поділіться публікацією:

NASA відклало останню "генеральну репетицію" своєї величезної 332-футової мегаракети SLS до березня, щоб дати інженерам більше часу для перевірки всіх систем. Про це повідомляє Daily Mail. 

Політ на Місяць відкладається: чому NASA перенесла запуск найпотужнішої ракети у світі

Місяць - фото з відкритих джерел

Сюди входить довгий список випробувань і перевірок як ракети, так і її систем, стартової площадки та капсули Оріон, прикріпленої до верхньої частини. Це остання з довгої черги затримок проекту Space Launch System (SLS) вартістю 23 мільярди доларів, який розроблявся більше десяти років. 

Одним з основних наслідків цієї затримки є те, що вона відклала запуск Artemis 1, випробувального польоту капсули Оріон навколо Місяця без екіпажу. NASA каже, що зараз розглядає можливості запуску Артеміди-1 у квітні або травні, тобто перший політ навколо Місяця може бути відкладений на три місяці, оскільки спочатку планувалося запустити його до кінця цього місяця.

Цей космічний корабель, створений в основному компанією Lockheed Martin, буде залишатися в космосі "довше, ніж будь-який корабель для астронавтів, і повернеться додому швидше, ніж будь-коли", — заявили в NASA.

Тепер його заплановано запустити не раніше 20 березня 2022 року зі стартового комплексу 39B в Космічному центрі Кеннеді у Флориді.  

Якщо Artemis I буде успішним, то в 2024 році NASA відправить Artemis II в подорож навколо Місяця, цього разу з людським екіпажем на борту.

Місія "Артеміда II" планує відправити чотирьох астронавтів у першій капсулі "Оріон" з екіпажем в обліт Місяця максимум на 21 день.

Обидві місії є тестовими польотами, щоб продемонструвати технологію та здібності Orion, SLS та місії Artemis, перш ніж NASA поверне людину на Місяць. 

Як повідомляли раніше "Коментарі", некерована ракета SpaceX на курсі зіткнення з Місяцем: повідомили приблизну дату удару.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини