Головна Новини HI-tech космос Перші знімки після перезавантаження: Hubble показав дві незвичайні галактики (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Перші знімки після перезавантаження: Hubble показав дві незвичайні галактики (ФОТО)

Hubble знову переступив до повноцінних наукових операціями

20 липня 2021, 14:32
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Денис

Космічний телескоп NASA / ESA Hubble повернувся до роботи. Про це повідомляється на офіційному сайті обсерваторії.

Перші знімки після перезавантаження: Hubble показав дві незвичайні галактики (ФОТО)

Hubble показав, як виглядають незвичайні галактики. Фото з відкритих джерел

Ці нові зображення демонструють повернення Хаббла до повноцінних наукових операцій після виправлення збою на борту космічної обсерваторії. Нормальні наукові спостереження були відновлені 17 липня о 13:18 за східним часом.

Перші знімки після перезавантаження: Hubble показав дві незвичайні галактики (ФОТО) - фото 2

Зліва на зображенні можна побачити — ARP-MADORE2115-273. Вони є рідкісним прикладом взаємодіє пари галактик в південній півкулі. Ці спостереження дають Хабблу перший погляд на цю незвичайну систему з високим розширенням. Вона знаходиться на відстані 297 мільйонів світлових років від нашої планети. Раніше вчені думали, що це система являє собою "колізійне кільце" утворилося в результаті зіткнення двох галактик. Однак, нові дані отримані за допомогою Hubble показують, що триваюча взаємодія між галактиками набагато складніше, залишаючи після себе багату мережу зірок і пильного газу.

З правого боку знімка показана — ARP-MADORE0002-503. Найбільша спіральна галактика з незвичайними протяжними спіральними рукавами. Ця система знаходиться на відстані 490 мільйонів світлових років від нас. Радіус її рукавів складає 163 000 світлових років. Це робить її в три рази більшою, ніж наша галактика. У той час як у більшості дискових галактик є парна кількість спіральних рукавів, у цієї їх — три.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що американське відомство NASA показало, як виглядає зірка, яка сяє в мільйон разів яскравіше за наше Сонце. Її зображення вдалося отримати за допомогою обладнання космічної обсерваторії Hubble. Ця масивна зірка "застрягла" всередині міхура. Фахівці вважають, що в майбутньому вона може вибухнути, як наднова зірка. Детальніше про це читайте в нашій статті.

Також портал "Коментарі" вже повідомляв про те, що до нашої планети на великій швидкості наближається великий астероїд під назвою 2016 AJ193. Вчені розповіли, що він максимально зблизиться з нашою планетою вже 21 липня. Стало відомо, яку відстань в цей момент буде між Землею і космічним каменем.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини