Головна Новини HI-tech космос Неймовірний Марс: NASA показало нові вражаючі кадри
commentss НОВИНИ Всі новини

Неймовірний Марс: NASA показало нові вражаючі кадри

Червону планету сфотографували під час збору зразків ґрунту

5 серпня 2021, 16:50
Поділіться публікацією:

Марсохід Perseverance, проводячи дослідницьку місію Національного управління з аеронавтики і дослідженню космічного простору США (NASA), зробив унікальні нові фотографії Червоної планети під час збору зразків ґрунту.

Неймовірний Марс: NASA показало нові вражаючі кадри

Марс, фото з відкритих джерел

Як передає "Укрінформ", про це повідомляється на сторінці марсохода у Твіттері. Відомо, що найближчим часом марсохід збере свій перший зразок ґрунту на Марсі. В липні стало відомо, що марсохід Perseverance почав пошук ознак давнього життя на Червоній планеті.

Очікується, що ця важлива віха допоможе досліджувати ділянку підлоги кратера довжиною 1,5 квадратних миль (4 квадратних кілометри), який може містити глибокі й давні шари відкритого озера Езеро, зазначають в NASA.

Неймовірний Марс: NASA показало нові вражаючі кадри - фото 2
Неймовірний Марс: NASA показало нові вражаючі кадри - фото 3
Неймовірний Марс: NASA показало нові вражаючі кадри - фото 4
Інструменти Perseverance SuperCam і Mastcam-Z, розташовані на щоглі марсохода, також братимуть участь. У той час як SuperCam направляє свій лазер на поверхню, спектроскопічно вимірюючи шлейф, що утворюється, і збираючи інші дані, Mastcam-Z буде знімати зображення з високою роздільною здатністю.

У замітці NASA повідомляється, що лід поступово тане, що показує зміни пори року. На Марсі сезони проходять приблизно, як і на Землі, тобто там зараз літо. Правда, лід не зовсім "справжній", а сублімований: він складається не з води, а з двоокису вуглецю — це так званий сухий лід.

Як раніше повідомляв портал "Коментарі", марсохід NASA виявив на Марсі дивну арку. Американський велосипед Curiosity зміг зафіксувати за допомогою свого обладнання незвичайне скелясте утворення. Об'єкт має дивну структуру і протистоїть силі вітру та ерозії на Марсі. Шестиколісний марсохід зробив кілька його знімків, а дослідник-аматор на ім'я Кевін Гілл об'єднав їх в одне зображення.

Поле зору для знімків арки складає трохи більше ніж 16 сантиметрів, тому арка є досить невеликим об'єктом. Планетарний геолог Мішель Мінітті розповіла, що, швидше за все, це утворення складається з матеріалу, який стійкий до ерозії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Василий

5 серпня 2021, 16:35

ЧЕМ БЫ ДИТЁ НЕ ТЕШИЛОСЬ,ЛИШЬ БЫ НЕ ПЛАКАЛО.


Новини