Головна Новини HI-tech космос Некерована ракета SpaceX летить на Місяць
commentss НОВИНИ Всі новини

Некерована ракета SpaceX летить на Місяць

Точне місце падіння ракети залишається незрозумілим через непередбачуваний ефект сонячного світла

27 січня 2022, 06:04
Поділіться публікацією:

Ракета Falcon 9, яка з 2015 року у космосі та рухається хаотичною орбітою, перетворилася на 4 тонни космічного сміття та летить прямо на Місяць зі швидкістю приблизно 2,58 км/с. Про це повідомляє The Guardian.

Некерована ракета SpaceX летить на Місяць

Місяць - фото з відкритих джерел

За словами метеоролога Еріка Бергера, ракета мала недостатньо палива, щоб повернутися в атмосферу Землі, але також не мала сил подолати гравітацію системи Земля-Луна. Тому вже 7 років з 2015 року другий рівень ракети-носія Falcon 9 літає у космосі з хаотичної орбіти.

Експерт, який створює програмне забезпечення для відстеження навколоземних об'єктів, астероїдів, малих планет і комет Білл Грей заявив, що розгінний блок Falcon 9, швидше за все, вріжеться у далеку від Землі сторону Місяця 4 березня 2022 року.

"Це перший ненавмисний випадок (падіння космічного сміття на Місяць, – ред), про який мені відомо. Ці непередбачувані ефекти дуже малі. Але вони скупчуватимуться з цього моменту до 4 березня", – додав Грей.

Точне місце падіння ракети залишається незрозумілим через непередбачуваний ефект сонячного світла, що створює тиск на ракету та "неоднозначності у вимірі періодів обертання", що може змінити її орбіту.

Нагадаємо, колишній співробітник компанії SpaceX розповів про те, хто може стояти за створенням відомої криптовалюти. Як пише ЗМІ, Сахіл Гупта керівник компанії spase.io, що займається розробкою ПЗ, раніше працював у таких компаніях SpaceX і Tesla. Він розповів про можливого творця криптовалюти Bitcoin. У матеріалі вказується, що за словами підприємця, Ілон Маск — це і є Сатосі Накамото (людина, яка створила Bitcoin).

Гупта заявив, що протягом чотирьох років не міг розповісти про те, що сталося через низку причин, проте зараз для цього підхожий час. Повідомляється, що у 2017 році Сахіл Гупта нібито зателефонував із представником Ілона Маска з приводу роботи. Тоді його вислухали та сказали, що краще заснувати власну компанію. Наприкінці розмови Гупта запитав: "Гей, адже Ілон це і є Сатосі?" На що було тривале мовчання і відповідь: "Ну, що я можу сказати?" Після цього розмова була закінчена.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини