Головна Новини HI-tech космос Небезпечна місія китайців: вони вирішили змінити курс астероїда поблизу Землі
commentss НОВИНИ Всі новини

Небезпечна місія китайців: вони вирішили змінити курс астероїда поблизу Землі

Китай планує космічну місію щодо удару по астероїду 2015 XF261, який у 2030 році наблизиться до Землі.

21 липня 2024, 14:14
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Національне космічне агентство Китаю оголосило про свої плани на найближчі роки. Особливу увагу привертає місія, яка має відбутись до 2030 року – китайці хочуть завдати удару по астероїду та змінити його курс. Китай заявив, що офіційна мета місії – це захистити Землю від потенційної загрози з космосу.

Небезпечна місія китайців: вони вирішили змінити курс астероїда поблизу Землі

Китай готує удар по астероїду поблизу Землі. Фото з відкритих джерел

У статті в Journal of Deep Space Exploration Національне космічне агентство Китаю представило плани запуску місії, яка продемонструє здатність Китаю проводити надзвичайно складну операцію в космосі. Китай хоче за допомогою сучасних технологій змінити траєкторію польоту порівняно невеликого астероїда 2015 XF261, який у липні 2024 року пролетів повз Землю на відстані 50 млн км і зробить це знову у 2030 році.

Китайська місія матиме подвійну мету. Один корабель зіткнеться з астероїдом, тоді як інший буде спостерігати за об’єктом та вивчати його. Вважається, що астероїд 2015 XF261 був сформований з матеріалу, що залишився після формування планет приблизно 4,6 мільярда років тому. Вчені очікують, що вони таким чином більше дізнаються про "незіпсований" матеріал, який був складовою частиною для планет та супутників Сонячної системи, зокрема і Землі.

Вибір 2015 XF261 вважається досить безпечним, оскільки діаметр астероїда становить лише 30 м. Однак, дослідники вказують, що зміна траєкторії космічного тіла може відправити його на Землю.

Китайська місія буде другою після США щодо планетарного захисту від астероїдів. У 2022 році NASA запустили корабель DART, який завдав удару по 170-метровому астероїду Діморф, щоб перевірити, чи можна змінити траєкторію польоту космічного об'єкта.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що величезний метеор пролетів у небі над Португалією.

Також "Коментарі" писали про найбільші метеоритні кратери на території України, їх розміри та де вони знаходяться.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини