Головна Новини HI-tech космос NASA зафіксувало потужний спалах на Сонці: як він виглядав (ВІДЕО)
commentss НОВИНИ Всі новини

NASA зафіксувало потужний спалах на Сонці: як він виглядав (ВІДЕО)

Спалах на Сонці відобразила Обсерваторія сонячної динаміки NASA

21 січня 2022, 12:10
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

NASA зафіксувало потужний спалах на Сонці: як він виглядав (ВІДЕО)

NASA. Фото з відкритих джерел

Фахівці американського Національного управління з аеронавтики та дослідження космічного простору (NASA) зафіксували спалах на Сонці. Відео було опубліковано на офіційній сторінці відомства у соціальній мережі Instagram.

Вчора, 20 січня, наше світило справило спалах середнього рівня. Вона досягла піку о 06:01 UTC. Сонячний спалах був зафіксований за допомогою обсерваторії сонячної динаміки (SDO), яка постійно спостерігає за нашою зіркою. Вона зробила фотографії цієї події.

Сонячні спалахи – це потужні викиди енергії. Зазвичай вони відбуваються в активних областях, тобто в областях Сонця, відзначених сильною присутністю магнітних полів. У міру розвитку цих магнітних полів вони можуть досягати точки нестабільності та вивільняти енергію у багатьох формах, включаючи електромагнітне випромінювання, яке спостерігається у вигляді сонячних спалахів.

Спалахи та сонячні виверження можуть впливати на радіозв'язок, електричні мережі, навігаційні сигнали та становити небезпеку для космічних кораблів та астронавтів.

Для довідки: SDO постійно спостерігає за Сонцем та нашим космічним середовищем за допомогою флоту космічних кораблів. Вони вивчають все, від активності Сонця та сонячної атмосфери, до частинок та магнітних полів у космосі, що оточує Землю.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" поінформував про те, що космічний апарат американського відомства NASA відобразив супутник планети Сатурн. На ньому є вода та потенційно, там можуть відбутися хімічні реакції, завдяки яким може зародитись життя.

Також сайт "Коментарі" писав про те, що в Україні знайшли місце, на якому можливе будівництво космодрому. Зазначається, що таку територію в нашій країні знайти досить складно через жорсткі вимоги.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини