Головна Новини HI-tech космос NASA повідомляє про наближення астероїда до Землі: що відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

NASA повідомляє про наближення астероїда до Землі: що відомо

Небесне тіло розміром з Ейфелеву вежу наближається до нашої планети

31 травня 2021, 15:36 comments1019
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

До нашої планети наближається астероїд. Про це повідомляє Національне управління з аеронавтики та дослідження космічного простору США.

NASA повідомляє про наближення астероїда до Землі: що відомо

Астероїд наближається до Землі. Фото з відкритих джерел

За даними відомства, діаметр небесного тіла складає від 150 до 330 метрів. Для порівняння, довжина знаменитої Ейфелевої вежі в Парижі — 324 метри.

Цей об'єкт повинен максимально наблизитися до Землі у вівторок, 1 червня, о 17:25 за київським часом.

У момент, коли відстань між астероїдом і нашою планетою буде мінімальною, вона складе 7,2 мільйона кілометрів (перевищує відстань від Землі до Місяця більш ніж у 18 разів). Швидкість астероїду приблизно дорівнюватиме 64 тисячам кілометрів на годину.

У відомстві запевнили, що через велику відстань і відносно невеликі розміри астероїд не несе ніякої небезпеки для планети Земля.

Для довідки: 14 травня цього року до нашої планети наблизилися два небесних тіла. Їхні розміри були в кілька разів менші за космічний камінь, що наближається до Землі, а швидкість становила 30 тисяч кілометрів на годину.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що NASA збирається відправити в космос кальмарів-світлячків і безхребетних тихоходок. Відправлення нових живих організмів у космос повинно відбутися в рамках чергової місії компанії SpaceX CRS-22.

Також видання інформувало про те, що NASA планує відправити робота на Місяць. Розробкою місяцеходу займеться компанія Astrobotic Technology, а називатися він буде називатися VIPER (Volatiles Investigating Polar Exploration Rover).



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини