Головна Новини HI-tech космос NASA показало, як виглядає одна з найбільш деталізованих областей зореутворення в космосі (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

NASA показало, як виглядає одна з найбільш деталізованих областей зореутворення в космосі (ФОТО)

У центрі області знаходиться блискуче зоряне скупчення під назвою NGC 346

31 серпня 2021, 11:55
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Астрономы показали на фото, як виглядає одне з найбільш деталізованих місць зореутворення. Знімки були опубліковані на офіційному сайті американського відомства NASA.

NASA показало, як виглядає одна з найбільш деталізованих областей зореутворення в космосі (ФОТО)

NASA показало область зореутворення. Фото з відкритих джерел.

На фотографії зображено Мала Магелланова Хмара, яке розташоване на відстані 210 тисяч світлових років від нашої планети. Воно є однією з найдинамічніших і деталізованих областей зореутворення в космосі.

У центрі області знаходиться блискуче зоряне скупчення під назвою NGC 346, яке містить десятки гарячих блакитних зірок великої маси. Ефектна структура вигнутих рваних волокон з виразним гребенем оточує скупчення. Потік випромінювання гарячих зірок скупчення проникає в більш щільні області, створюючи фантастичну скульптуру з пилу і газу.

Дифузні краї туманності не дозволяють потокам енергії текти прямо від скупчення, залишаючи натомість слід з ниток, що відзначає закручений шлях закінчення.

NASA показало, як виглядає одна з найбільш деталізованих областей зореутворення в космосі (ФОТО) - фото 2

Фото: NASA, ESA and A. Nota (STScI / ESA).

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що телескоп Hubble сфотографував дивний рідкісний космічний об'єкт. Його зображення вдалося отримати завдяки обладнанню на космічної обсерваторії NASA / ESA Hubble. Даним об'єктом є невеликі ділянки туманностей, які пов'язані з молодими зірками. Детально про це читайте в нашому матеріалі.

Також портал "Коментарі" інформував про те, що вчені показали, як виглядає найяскравіша зірка на нашому небі. Вона знаходиться на відстані кількох світлових років від нас. Світність даного небесного тіла перевищує світність нашого Сонця в кілька десятків разів. Також на фотографії можна спостерігати білого карлика-компаньйона зірки. Детальніше про це читайте в нашій статті.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини