Головна Новини HI-tech космос NASA показало перші унікальні фото Венери у видимому світлі
commentss НОВИНИ Всі новини

NASA показало перші унікальні фото Венери у видимому світлі

Венера є третім за яскравістю об'єктом у небі, оповитому густими хмарами

22 лютого 2022, 05:48
Поділіться публікацією:

Сонячний зонд NASA Parker Solar Probe створив унікальні фотографії Венери у світлі. Операція з обльоту планети відбулася ще у липні 2020 року, після чого її повторили за рік. Про це повідомляє NASA. Венера є третім за яскравістю об'єктом у небі, оповитому густими хмарами. Хоча вона схожа на Землю за розмірами та розташуванням – довгий час було незрозуміло, як вона виглядає. Раніше людство мало інфрачервоні зображення, зроблені ще у 1970-х роках, коли в атмосферу планети проникнув корабель JAXA Akatsuki.

NASA показало перші унікальні фото Венери у видимому світлі

NASA у (фото з відкритих джерел)

“Венера – третій за яскравістю об'єкт у небі, але досі нам мало що було відомо про те, як виглядає її поверхня, бо вона закрита щільною атмосферою. Але тепер нам нарешті вдалося зазирнути у далекий світ”, – заявив автор дослідження Брайан Вуд.

Третій обліт планети зонд Parker Solar здійснив у 2020 році. Його розробили для того, щоб бачити слабкі особливості атмосфери та вітру. На диво для вчених зонд також показав і поверхню Венери. Після цього агентство NASA відправило зонд у космічну операцію навколо планети у лютому 2021 року.

Нагадаємо, астрономи зафіксували одночасно кілька галактик. Фото космічного об'єкта було опубліковано на офіційній сторінці обсерваторії Hubble у соціальній мережі Instagram. Як розповіли астрономи, за 681 мільйон світлових років від Землі в сузір'ї Раку маса пилу та яскравих вихорів зірок, зображених на цьому знімку, є потрійним злиттям галактик, відомим як IC 2431. На цьому знімку також відображено поєднання зіркоутворення та приливних хвиль. Спотворення викликані гравітаційними взаємодіями всередині цього галактичного тріо. Це зображення взято із серії спостережень телескопа NASA/ESA Hubble, які вивчають загадкові галактики, виявлені у рамках цивільного наукового проєкту Galaxy Zoo.







Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини