Головна Новини HI-tech космос NASA показали 133 дні із життя Сонця за одну годину (ВІДЕО)
commentss НОВИНИ Всі новини

NASA показали 133 дні із життя Сонця за одну годину (ВІДЕО)

Милуватися подібними кадрами, що зачаровують, можна практично нескінченно. Завдяки таким відео ми маємо можливість торкнутися таємниць Космосу.

11 січня 2023, 02:15
Поділіться публікацією:








Національне управління з аеронавтики та дослідження космічного простору (NASA) – незалежне агентство, що відноситься до федерального уряду США і підпорядковується безпосередньо президенту США – опублікувало днями чарівне відео, на якому зображено 133 дні з життя Сонця.

NASA показали 133 дні із життя Сонця за одну годину (ВІДЕО)

133 дні із життя Сонця/ Ілюстраційне фото

Відео спеціально "стисли" до однієї години, щоб усі охочі змогли простежити, які саме процеси відбуваються день за днем на поверхні Сонця.

За повідомленням видання Science Аlert, ми можемо спостерігати хаотичну поверхню Сонця, де великі петлі плазми згинаються над зіркою вздовж силових ліній магнітного поля. Цікаво, що іноді "сплески" плазми знову "з'єднуються" із Сонцем, а іноді потужними потоками викидаються в Космос.

Цікаво, що щодня обсерваторія NASA, розташована на висоті 22 кілометрів над Землею на геосинхронній орбіті, робить близько 70 зображень. Загальний обсяг усіх даних – майже 1,5 терабайт.

Знімки, що увійшли до відео, знято з різницею 108 секунд в екстремальному ультрафіолетовому діапазоні.

Раніше "Коментарі" писали: Як звучить чорна діра: вчені "перетворили" імпульс на звук (ВІДЕО). Завдяки сучасним технологіям вченим вдалося "перетворити" електромагнітне випромінювання від чорної дірки на повноцінний "звук". Так, відомо, що основна особливість будь-якої чорної діри — це те, що з неї не можуть вириватися світло та радіовипромінювання. Однак, завдяки сучасному обладнанню, вченим вдалося зафіксувати електромагнітне випромінювання, що випускається навколишньою матерією.

Читайте також: "Стовпи творіння": телескоп "Джеймс Вебб" зробив неймовірні знімки (ФОТО). На фотографії знято сотні новонароджених зірок і саме такі кадри вважаються справді унікальними.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини