Головна Новини HI-tech космос NASA Hubble зафільмумав народження нової зірки (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

NASA Hubble зафільмумав народження нової зірки (ФОТО)

Зрештою, протозірка в туманності IC 2631 може гравітаційно зібрати достатньо речовини, щоб почати ядерний синтез і випромінювати свою власну енергію і світло.

12 листопада 2021, 19:07
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Телескоп Hubble американського Національного управління з аеронавтики та дослідження космічного простору (NASA) та Європейського космічного агентства (ESA) зробив нове фото у космосі. Про це повідомляється на офіційному сайті NASA.

NASA Hubble зафільмумав народження нової зірки (ФОТО)

Hubble. Фото: nasa.gov

Погляд обсерваторії цього разу впав на частину відбивної туманності під назвою IC 2631, яка містить протозірку (гаряче і щільне ядро зірки, що формується, де накопичуються газ і пил). Зрештою протозірка може гравітаційно зібрати достатньо речовини, щоб розпочати ядерний синтез та випромінювати свою власну енергію та світло.

Для довідки: Відбивні туманності – це хмари газу та пилу, що відбивають світло прилеглих зірок. Їхнє світло розсіюється крізь газ і пил, як промінь ліхтарика, що освітлює туман у темряві. Через те, що світло розсіюється при попаданні на дрібний пил міжзоряного середовища, ці туманності часто мають блакитний колір.

Астрономи спостерігали цю туманність, коли шукали диски з газу та пилу навколо молодих зірок.

NASA Hubble зафільмумав народження нової зірки (ФОТО) - фото 2

Фото: NASA, ESA і K. Stapelfeldt (Jet Propulsion Laboratory); Processing; Gladys Kober (NASA/Catholic University of America)

Нагадаємо, раніше "Коментарі" інформували про те, що яскрава вогненна куля осяяла небо над США. Метеор висвітлив небо за дев'ять хвилин після старту місії Crew-3 компанії SpaceX.

Також портал "Коментарі" писав про те, що фахівці озвучили залишок померлої зірки, розташований за кілька сотень світлових років від нашого будинку. Вчені розповіли, що цей об'єкт утворився внаслідок того, що зірка з малою масою скинула зовнішній матеріал ближче до кінця свого життя.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Жора

13 листопада 2021, 08:45

Дешевле на марс возить кирпич чем там строить завод


Новини