Головна Новини HI-tech космос На Сонці зафіксували найбільший за кілька років спалах: як він виглядав (ВІДЕО)
commentss НОВИНИ Всі новини

На Сонці зафіксували найбільший за кілька років спалах: як він виглядав (ВІДЕО)

На Сонці стався найпотужніший спалах за останні чотири роки

6 липня 2021, 11:22 comments4384
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:








Американське Національне управління з аеронавтики та дослідженню космічного простору (NASA) зафіксувало великий спалах на Сонці. Про це повідомляє видання Space.com.

На Сонці зафіксували найбільший за кілька років спалах: як він виглядав (ВІДЕО)

Спалах на Сонці. Фото: NASA

Як стало відомо, великий сонячний спалах був зафіксований 3 червня, космічним апаратом відомства під назвою Solar Dynamics Observatory. Дана обсерваторія призначається для вивчення Сонця. Вчені відзначають, що даний спалах є найбільшим з 2017 року.

Спалах з'явився від сонячної плями, яке називається AR2838. Він був зареєстрований як потужна сонячна подія класу X1. Дане явище спричинило короткочасне відключення радіозв'язку на нашій планеті.

Для довідки: спалахи на Сонці даної класу є найпотужнішими. Якщо вони спрямовані до нашої планети, то можуть викликати короткочасні перешкоди для електричних мереж, а також, навіть представляти загрози для життя космонавтів, які знаходяться на орбіті.

Космічний апарат NASA Solar Dynamics Observatory зміг зафіксувати це явище і надіслати відео на Землю. Спалах можна спостерігати в правому верхньому куті зірки.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що американське відомство NASA показало, як зароджуються зірки. Для цього вчені створили спеціальну комп'ютерну симуляцію. Вчені розповіли про те, що навіть через сто мільйонів років після Великого вибуху матерія була розподілена занадто рівномірно по космічному простору для того, щоб могли зародитися зірки. Детальніше про це читайте в нашій статті.

Також видання "Коментарі" інформувало про те, що вертолітний дрон NASA Ingenuity зробив уже дев'ятий політ на Марсі. Він став найдовшим і складним в історії робота. Під час перельоту апарат зміг зробити нові знімки та надіслати їх на нашу планету. Детальніше про це читайте в нашій статті.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини