Головна Новини HI-tech космос На Марсі зафіксували "ангела" (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

На Марсі зафіксували "ангела" (ФОТО)

Вчені дали пояснення двом незвичайним фігурам, які зафіксували на Марсі

21 грудня 2020, 16:13
Поділіться публікацією:

На поверхні Марса помітили дві фігури, що нагадують серце та ангела. Розгледіти їх вдалося за допомогою зображення, зробленого зі стереокамери високого дозволу Mars Express. Про це пише Європейське космічне агентство Esa.

На Марсі зафіксували "ангела" (ФОТО)

ФОТО: Esa

Джерело повідомляє, що фотографія була зроблена в Південній полярній області Марса. На сьогодні на цій півкулі — літо, тому на даному фото показані запаси льоду на найнижчому рівні за рік. Відзначається, що частина крижаної кори складається з сухого льоду, який з настанням літа сублімується, тобто перетворюється на газ.

Вчені відзначили, що ліва рука ангела знаходиться в ямі, де був лід, який сублімував з твердого тіла в газ. Коли  лід перетворюється на газ, то залишає після себе порожні кишені та поглиблення на поверхні планети. "Голова" і ореол ангела були утворені ударним кратером, тобто на це місце впало космічне тіло, після чого був утворений кратер.

На Марсі зафіксували ”ангела” (ФОТО) - фото 2

Фігура, що нагадує серце, так і залишилася загадкою. На думку вчених, цей темний матеріал, який буквально розкиданий по всій планеті, поширився більш широко під дією марсіанських вітрів. А раніше він був глибше під поверхнею в шарах матеріалу, які були утворені в результати активності вулкана.

Подібні "картинки" часто можна помітити після пилових бур на Марсі. До слова, вчені також помітили, що таке явище було відмічено саме напередодні Різдва.

На Марсі зафіксували ”ангела” (ФОТО) - фото 3

Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі" повідомляв читачам про те, що на Марсі висадяться спеціальні групи собак-роботів, а також про те, коли Ілон Маск відправить першу людину на Марс.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини