Головна Новини HI-tech космос Міжнародну космічну станцію атакувало американське сміття
commentss НОВИНИ Всі новини

Міжнародну космічну станцію атакувало американське сміття

Міжнародна космічна станція відхилилася, щоб уникнути зіткнення з космічним сміттям

3 грудня 2021, 16:05
Поділіться публікацією:

Міжнародна космічна станція в п’ятницю, 3 грудня, виконала маневр, щоб тимчасово відійти від уламку американської ракети-носія — оголосив голова російського космічного агентства. Про це повідомляє Reuters.

Міжнародну космічну станцію атакувало американське сміття

Міжнародна космічна станція - NASA/Роскосмос

Дмитро Рогозін, який очолює Роскосмос, сказав, що орбіта станції впала на 310 метрів (339 ярдів) менш ніж на три хвилини, щоб уникнути близького зіткнення з уламком американської ракети-носія, відправленої в космос у 1994 році.

Рогозін додав, що цей маневр не вплине на запланований на 8 грудня запуск ракети "Союз МС-20" з космодрому Байконур в Казахстані та її стикування до МКС.

Космічне сміття складається з викинутих ракет-носіїв або частин космічного корабля, які плавають у космосі і ризикують зіткнутися з супутниками або Міжнародною космічною станцією.

Космічне сміття змусило NASA у вівторок, 30 листопада, відкласти вихід у відкритий космос для заміни несправної антени на МКС.

Американські офіційні особи також заявили минулого місяця, що випробування протисупутникової ракети, проведене Росією, утворило поле сміття на низькій орбіті Землі, яке загрожує МКС і буде створювати небезпеку для космічної діяльності протягом багатьох років. 

Як повідомляли раніше "Коментарі", учені виявили в космосі новий тип подвійної зірки. Цей об'єкт отримав позначення ELM. Особливістю небесного тіла є те, що через малу масу, воно могло утворитися тільки до початку Всесвіту або ж за допомогою іншого світила. 

Повідомляється, що цю зірку дослідники шукали протягом півстоліття. Новий об'єкт зміг знайти докторант Карім Ель-Бадрі. Вчений виявив ELM за допомогою обладнання обсерваторії Лік, що знаходиться в американському штаті Каліфорнія.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини