Головна Новини HI-tech космос Космічний апарат NASA зробив чарівний знімок Юпітера (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Космічний апарат NASA зробив чарівний знімок Юпітера (ФОТО)

У цей час космічний корабель NASA Juno був на відстані 27 тисяч кілометрів над поверхнею Юпітера

12 листопада 2021, 19:45
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Космічний апарат американського відомства NASA зробив чарівне фото найбільшої планети Сонячної системи. Про це повідомляється на офіційному сайті Національного управління з аеронавтики та дослідження космічного простору (NASA).

Космічний апарат NASA зробив чарівний знімок Юпітера (ФОТО)

NASA. Фото з відкритих джерел

Під час свого 36-го проходу над Юпітером автоматична міжпланетна станція NASA Juno відобразила разючий вигляд смуг хмар і завихрень у середньо-південних широтах газового гіганта.

У відомстві розповіли, що темний круговий вихор, який можна побачити ближче до центру зображення — це циклон, довжина якого становить приблизно 400 кілометрів. Колір у його центрі, ймовірно, є результатом низхідного вітру, який очистив хмари верхнього рівня, оголивши темніший матеріал внизу.

Цивільний вчений Брайан Свіфт використав необроблений знімок JunoCam, що проєктується у цифровому вигляді на сферу, щоб створити це зображення. Воно було повернено так, щоб північ опинився вгорі. Початкова фотографія була отримана 2 вересня 2021 року. На той час космічний корабель знаходився приблизно за 27 тисяч кілометрів над вершинами хмар Юпітера.

Космічний апарат NASA зробив чарівний знімок Юпітера (ФОТО) - фото 2

Фото: NASA/JPL-Caltech/SwRI/MSSS Image processing by Brian Swift

Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі" інформував про те, що яскрава вогненна куля осяяла небо над США. Об'єкт помітили після старту місії SpaceX Crew-3 на Міжнародну космічну станцію. Американське метеорне товариство (AMS) повідомило про майже 400 спостережень вогняної кулі на сьогодні, при цьому деякі свідки могли одночасно спостерігати вогненну кулю і слід ракети SpaceX Falcon 9.

Також видання "Коментарі" писало про те, що вчені перетворили зображення туманності, що знаходиться на відстані сотень світлових років, у звук.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини