Головна Новини HI-tech космос Китайські вчені відкрили новий мінерал на Місяці
commentss НОВИНИ Всі новини

Китайські вчені відкрили новий мінерал на Місяці

Китаю вдалось виявити унікальний матеріал на супутнику Землі

13 вересня 2022, 05:30
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Китайське космічне агентство оголосило про відкриття на Місяці мінералу, досі невідомого людству. Про це пише видання Space.

Китайські вчені відкрили новий мінерал на Місяці

Китайські вчені відкрили новий мінерал на Місяці. Фото з відкритих джерел

Китайці є третьою країною, яка відкрила новий матеріал на Місяці після США та СРСР. Як заявляють китайці, це лише перші результати реалізації їх історичного плану дослідження цього об'єкта.

Цей мінерал отримав назву Changesite-(Y). Його виявили в місячних базальтових частинках. Слід підкреслити, що чангесит є шостим новим мінералом, ідентифікованим людиною на Місяці. Зразки з цим мінералом були отримані зондом Chang'e-5 в 2020 році і доставлені на Землю для лабораторного аналізу.

Відкриття зробили вчені Пекінського науково-дослідного інституту геології. Вони проаналізували 140 000 різних частинок місячного пилу за допомогою методу рентгенівської дифракції та знайшли те, чого людство ніколи раніше не бачило. Китайські дослідники пояснюють, що ми маємо справу з кристалічною частинкою радіусом всього 10 мікронів – це менше ніж товщина однієї волосини.

Запуск місії Chang'e-5 відбувся 23 листопада 2020 року, а 16 грудня 2020 року місячний пиловий зонд приземлився на Землю. Китай планує подальші місії, під час яких зразки будуть взяті з поверхні Місяця, а потім доставлені на Землю.

У такий спосіб уряд хоче шукати цінні ресурси. Китайці не приховують, що також шукають ресурси гелію-3, який ідеально підійде для новітніх термоядерних реакторів. Завдяки цьому можна буде задовольнити навіть найбільші енергетичні потреби країни.

Ймовірно, саме в цих цінних геологічних регіонах на Місяці могли сформуватися перші людські колонії. Китай хоче відправити перших людей на Місяць у 2026 році.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про історичне відкриття на екзопланеті.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини