Головна Новини HI-tech космос Китайські астронавти вийшли у відкритий космос: з'явилося відео
commentss НОВИНИ Всі новини

Китайські астронавти вийшли у відкритий космос: з'явилося відео

Тайконавти виконали роботу за межами модуля китайської космічної станції

6 липня 2021, 15:41 comments1031
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:








Китайські астронавти вийшли у відкритий космос: з'явилося відео

Китайські астронавти вийшли у відкритий космос. Фото з відкритих джерел

Китайські космонавти здійснили вихід у відкритий космос. Про це повідомляє видання "Синьхуа".

Як стало відомо, астронавти вийшли у відкритий космос із модуля нової космічної станції Китаю під назвою "Тяньхе". Зазначається, що під час цього на них були одягнені скафандри нового покоління "Фейтянь". За межами модуля космічного апарату двоє китайських фахівців виконали низку завдань, наприклад, установку позакорабельного робочого майданчика на механічному важелі, який дозволить астронавтам здійснити збірку позакорабельного обладнання станції.

Ще один член екіпажу залишився всередині модуля станції та сприяв роботі своїх колег.

Для довідки: У ніч на 17 червня КНР успішно здійснив запуск своєї першої з 2016 року пілотованої місії. Троє тайконавтів вирушили до нової споруджуваної орбітальної станції "Тяньхе" на космічному кораблі "Шеньчжоу-12". Запуск здійснювався з космодрому Цзюцюань.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що Китай запустив космічну ракету з п'ятьма супутниками на борту. Пуск відбувся з космодрому Тайюань, що в китайській провінції Шаньсі. Детальніше про це читайте в нашій статті.

Також видання інформувало про те, що Китай вперше показав, як відбувалася висадка на червоній планеті марсохода Zhurong. На відео можна побачити, як спрацювали посадкові системи апарату, а також розгортання посадкової платформи та перші "кроки" робота на поверхні Марса. Представники китайського агентства запевняють, що робот знаходиться в хорошому стані та продовжує свою місію. Подробиці — в нашій статті.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини