Головна Новини HI-tech космос Ілон Маск вдруге за добу спробує запустити Starship: перші подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Ілон Маск вдруге за добу спробує запустити Starship: перші подробиці

Випробувальний політ Starship повинен був відбутися в районі Бока-Чіка (штат Техас)

4 березня 2021, 00:55
Поділіться публікацією:

Американська приватна космічна компанія SpaceX, яка належить винахіднику Ілону Маску, готує запуск десятого прототипу міжпланетного багаторазового корабля Starship. Про це повідомив в Twitter гендиректор компанії Ілон Маск.

Ілон Маск вдруге за добу спробує запустити Starship: перші подробиці

Запуск Starship (фото з відкритих джерел)

Starship SN10 о 19:49 почали заправляти паливом (метан і кисень). Запуск очікувався о 20:50 за київським часом, але підготовка була перервана через необхідність технічних робіт на стартовому майданчику. О 22:14 компанія скасувала тест-запуск прототипу космічного корабля Starship SN10, який призначений для доставки людей на Марс.

За словами Маска, після підвищення межі тяги і переробки палива буде здійснена нова спроба запуску. Передбачається, що це станеться пізніше сьогодні. На сайті SpaceX йде відеотрансляція випробувань.

Ілон Маск вдруге за добу спробує запустити Starship: перші подробиці - фото 2

Випробувальний політ Starship повинен був відбутися в районі Бока-Чіка (штат Техас) в 15:14 за місцевим часом (22:14 за Києвом). Однак зліт був скасований в автоматичному режимі відразу ж після запуску двигунів корабля. Напередодні старту SN10 Маск зазначив, що випробування прототипу пройдуть успішно з імовірністю 60%.

 

Нагадаємо, генеральний директор SpaceX впевнений, компанія висадить перших людей на Марс до 2026 року. Якщо точніше, через 4-6 років. Попри це Маск повідомив, що існує величезна кількість ризиків, пов'язаних з цією подією. Бізнесмен заявляє, що втілити план у реальність допоможе ракета Starship, яка ще перебуває в розробці.

Космічний транспорт буде проводитися з нержавіючої сталі і зможе вміщати в себе до 100 осіб одночасно. Starship буде ракетою багаторазового використання. Вона стане альтернативою комерційного літака. Коштує таке задоволення дорого, але політ буде проходити відносно швидко.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини