Головна Новини HI-tech космос Ілон Маск оголосив про наміри виробляти ракетне паливо з вуглекислого газу
commentss НОВИНИ Всі новини

Ілон Маск оголосив про наміри виробляти ракетне паливо з вуглекислого газу

У коментарі до Твіту Маск підкреслив, що програма буде важливим кроком для освоєння Марса.

16 грудня 2021, 05:00
Поділіться публікацією:

Американський винахідник і бізнесмен Ілон Маск перетворюватиме вуглекислий газ з атмосфери Землі на паливо для ракет SpaceX. Про це він повідомив у Twitter.

Ілон Маск оголосив про наміри виробляти ракетне паливо з вуглекислого газу

Ілон Маск - фото з відкритих джерел

“SpaceX запускає програму виведення CO2 з атмосфери та перетворення його на ракетне паливо. Приєднуйтесь, якщо вам цікаво, – написав Маск.

У коментарі до Твіту Маск підкреслив, що програма буде важливим кроком для освоєння Марса. SpaceX заснована Ілоном Маском у 2002 році як приватний розробник ракет-носіїв та оператор космічних систем. Компанією розроблені та експлуатуються ракети-носія Falcon, космічний корабель Dragon, проходить випробування важкий носій Starship. У 2012 році Маск оголосив про плани SpaceX щодо колонізації Марса.

Нагадаємо, Ілон Маск розповів, що має новий графік для свого великого проекту на Марсі. Про це пише видання CNBC. Відомий мільярдер планує здійснити марсіанську місію протягом наступних п'яти років. "Я буду здивований, якщо ми не приземлимося на Марс протягом п'яти років", — розповів Маск журналу Time. У матеріалі зазначається, що Маск має великі плани на Червону планету, а саме створення автономного міста з гідропонними фермами на сонячних батареях, де люди можуть жити постійно. "Наступним і важливим кроком буде будівництво самодостатнього міста на Марсі і поселення там тварин та інших створінь із Землі. Своєрідний футуристичний Ноїв ковчег. Але, щоправда, ми перевеземо кожній тварюці більше ніж по парі", — зазначив Маск.

Для довідки: згідно з даними видання Forbes, Ілон Маск є найбагатшою людиною у світі. На даний момент його статки налічують 247 мільярдів доларів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини