Головна Новини HI-tech космос Допоможе зрозуміти походження Всесвіту: завтра NASA відправить у космос найдорожчий та найбільший телескоп
commentss НОВИНИ Всі новини

Допоможе зрозуміти походження Всесвіту: завтра NASA відправить у космос найдорожчий та найбільший телескоп

Запуск телескопа James Webb має відбутися вдень 25 грудня

24 грудня 2021, 18:40
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:








NASA готується запустити космічний телескоп під назвою James Webb. Про це повідомляється на офіційному сайті Національного управління з аеронавтики та дослідження космічного простору.

Допоможе зрозуміти походження Всесвіту: завтра NASA відправить у космос найдорожчий та найбільший телескоп

James Webb. Фото:NASA/Chris Gunn

У NASA оголосили, що запуск нового космічного телескопа James Webb відбудеться 25 грудня. Новий апарат має замінити відому обсерваторію під назвою Hubble.

Його створення зайняло близько двох десятків років, а складання закінчилося у 2019 році. Телескоп пройшов усі випробування влітку цього року і у жовтні був доставлений на космодром Куру, що у Французькій Гвіані. Там фахівці зайнялися підготовкою до запуску, а також стиковкою обсерваторії з ракетою-носієм Європейської космічної агенції ESA Ariane 5, яка доставить її до космосу.

Допоможе зрозуміти походження Всесвіту: завтра NASA відправить у космос найдорожчий та найбільший телескоп - фото 2

Фото: Laura Betz / NASA / AP / Scanpix / LETA

Як розповідають вчені NASA, місія James Webb, яка проводиться в міжнародній співпраці з Європейським і Канадським космічними агентствами, буде досліджувати кожну фазу космічної історії — від Сонячної системи до найдальших галактик, що спостерігаються в ранньому Всесвіті, а також всього, що знаходиться між ними.

Астрономи сподіваються, що Webb допоможе вченим зробити нові та несподівані відкриття, а також допоможе людству зрозуміти походження Всесвіту та наше місце у ньому.

Спочатку запуск телескопа в космос було намічено на 18 грудня, проте його двічі переносили. Перші спостереження нового телескопа розпочнуться вже за півроку після запуску.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" поінформував про те, що   вчені зробили детальне фото рекордного виверження масивної чорної дірки. Це небесне тіло знаходиться у сусідній галактиці на відстані кількох мільйонів світлових років від нас.

Також сайт "Коментарі" писав про те, що шестиколісний робот дослідник відомства NASA надіслав нові фотографії з поверхні Марса. Знімки барвистих краєвидів були об'єднані у відео.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини