Головна Новини HI-tech космос До 2025 року Україна планує вивести вісім супутників на орбіту
commentss НОВИНИ Всі новини

До 2025 року Україна планує вивести вісім супутників на орбіту

В Україні діє науково-технічна космічна програма на 2021-2025 роки.

11 січня 2022, 23:30
Поділіться публікацією:

В  нашій країні стартує державна цільова науково-технічна космічна програма на 2021-2025 роки. Вона ставить певні  цілі — виведення на орбіту 8 українських супутників. Про це  розповів очільник Державного космічного агентства Володимир Тафтай, надаючи коментар з цього приводу представникам Укрінформу.

До 2025 року Україна планує вивести вісім супутників на орбіту

Україна виведе на орбіту 8 супутників (фото з відкритих джерел)

"У програмі є три магістральні напрями – створення космічних систем спостереження Землі та потужної ракетної техніки, впровадження новітніх космічних технологій на ринку послуг та масштабний R&D. Конкретніше: вісім українських супутників на орбіті – один апарат середньої просторової розрізненості, шість апаратів – високої (1 метр) та один – надвисокої (0,5 метра)", – зазначив Володимир Тафтай.

За  словами керівника ДКАУ, ставиться завдання розробки ракетно-космічних комплексів важкого класу (Зеніт-7Н), ракети-носія середнього ("Циклон-4М") та легкого ("Циклон 1") класів, розробка комплексу надлегкого класу.

Важливо, що  під час реалізації національних космічних завдань, є плани щодо  серійного виготовлення складових ракет-носіїв "Антарес" та "Вега", розробки космічних систем моніторингу навколоземного космічного простору, апарату для дослідження іоносфери та атмосферного аерозолю, новітніх розробок  для того, щоб брати участь в міжнародних проєктах спільно з NASA та представниками Європейського космічного агентства. Українські фахівці планують також розгортання командно-вимірювальної станції телеметричної інформації на антарктичній станції "Академік Вернадський".

Очільник національного космічного агентства повідомив, що  в їх планах — створення Місячного модуля, проєктування та розроблення засобів, систем і приладів для перспективної Місячної місії в межах міжнародного проєкту "Артеміда".

За словами очільника ДКАУ, він розповів не про весь перелік завдань, які передбачені державною космічною програмою. Проте  цієї інформації вистачить, аби було окреслено українську стратегію, яка спрямована на те, щоб захищати країну із космосу, виробляти відомі всьому світові потужні ракети та космічне устаткування та робити інвестиції в R&D.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що SpaceX перенесла запуск українського супутника.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини