Головна Новини HI-tech космос SpaceX перенесла запуск українського супутника: що відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

SpaceX перенесла запуск українського супутника: що відомо

Стало відомо, що компанія Ілона Маска SpaceX все таки запускатиме український супутник «Січ-2-30» у космос, однак переносить дату

22 грудня 2021, 11:11
Поділіться публікацією:

Дату запуску українського супутника "Січ-2-30" у SpaceX змістили на три дні — з 10 на 13 січня 2022 року. Про це у Facebook повідомили у державному конструкторському бюро "Південне", де проходила розробка апарату.

SpaceX перенесла запуск українського супутника: що відомо

Космійчний апарат «СІЧ-2-30». Фото з Facebook

Днями було завершено остаточне підписання протоколу завершення інтеграції космічного апарату українського виробництва з ракетою-носієм Falcon 9 американської компанії SpaceX. Компанія Ілона Маска згідно документу стане  провайдером пускових послуг. Раніше повідомлялося, що українська влада заплатить  SpaceX майже 2 мільйони доларів за цей запуск.

"Цей космічний апарат  призначений для одержання цифрових зображень поверхні Землі у видимому й ближньому інфрачервоному діапазонах довжин електромагнітних хвиль, а також для моніторингу параметрів магнітосфери Землі й має роздільну здатність 7 м (на один піксель) при охоплені смуги у 45 км", — зазначають у компанії "Південне".

Український супутник фотографуватиме Землю і територію України впродовж пʼяти років на висоті 663-682 км. Це дозволятиме контролювати використання лісових масивів і водних ресурсів, фіксувати вирубку лісів, а також дозволить стежити за пожежами.

Нагадаємо, раніше українські чиновники заявляли про намір нарощення космічної присутності. На початку року Кабмін затвердив  програму, яка передбачала фінансування у розмірі  30 мільярдів гривень, 15 з яких мали брати у держбюджеті — по 3 млрд впродовж 5 років.

Читайте також: Facebook тестує віртуальний світ: перші учасники зітккнулись з сексуальними домаганнями



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини