Головна Новини HI-tech космос Чути запах згорілої електроніки: в російському модулі МКС спрацювала пожежна сигналізація
commentss НОВИНИ Всі новини

Чути запах згорілої електроніки: в російському модулі МКС спрацювала пожежна сигналізація

Екіпаж бачив дим і відчував запах гару

9 вересня 2021, 12:01
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

На російському модулі Міжнародної космічної станції спрацювала пожежна тривога. Про це повідомляє видання РБК-Україна.

Чути запах згорілої електроніки: в російському модулі МКС спрацювала пожежна сигналізація

У російському модулі МКС спрацювала пожежна сигналізація. Фото з відкритих джерел

Як стало відомо, інцидент стався на модулі під назвою "Зірка". Повідомляється, що там спрацював датчик задимлення, а також включилася аварійна сигналізація при проведенні автоматичного заряджання акумуляторів.

Космонавт Олег Новицький повідомляв російському Центру управління польотами про те, що екіпаж бачив дим і відчував запах гару. Прилади показували наявність шкідливих речовин поблизу медичної шафи на російському модулі.

Астронавт Європейського космічного агентства повідомив про те, що через вентиляцію в американський модуль проник запах згорілої електроніки та пластика.

Згідно із заявою Роскосмоса, на цей момент всі системи працюють у штатному режимі.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що американський марсохід готовий добути свій вже другий зразок марсіанського ґрунту. Команда ровера розповіла, що на цей раз він виконає всю операцію без будь-яких зупинок. У майбутньому всі зразки будуть відправлені на нашу планету. Зазначається, що новий керн буде здобутий з того ж каменю, що і перший. Детально про це читайте в нашому матеріалі.

Також портал "Коментарі" інформував про те, що вертоліт американського відомства NASA здійснив свій 13-й політ. Попри складний рельєф місцевості все пройшло без збоїв. Дрон розвивав швидкість понад 3,3 метра в секунду, а також зробив кілька фотографій марсіанської поверхні. Дана розвідка місцевості допомагає роверу у плануванні подальших кроків. Детальніше про це читайте в нашій статті.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини