Головна Новини HI-tech космос Частина ракети впала на китайське село (ВІДЕО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Частина ракети впала на китайське село (ВІДЕО)

Частина китайсько-французької ракети впала у селі на території Китаю.

23 червня 2024, 15:44
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:








Одна з частин спільно запущеного Китаєм та Францією космічного корабля повернулась на Землю та впала поблизу житлового кварталу. На відео помітно, як падіння частини ракети злякала місцевих, які почали тікати, щоб врятувати своє життя.

Частина ракети впала на китайське село (ВІДЕО)

В Китаї впала частина ракети. Фото з відкритих джерел

22 червня о третій ночі ракета Long March 2-C стартувала з китайського космодрому та несла на своєму борту супутник Space Variable Objects Monitor (SVOM). Коли ракета піднялася, вона скинула один з прискорювачів, який впав на Землю поблизу китайського села.

Інцидент, відео якого зараз поширюється в соціальних мережах, викликав паніку серед мешканців, які втекли в укриття.

Китайська влада заявила, що через падіння ракети ніхто не постраждав. Однак прискорювачі можуть забруднити довкілля, адже містять суміш тетраоксиду азоту та диметилгідразину, які вважаються токсичними для людини 

Попри падіння частини ракети, Національне космічне управління Китаю заявило про успіх запуску супутника на орбіту. Новий супутник допоможе вченим досліджувати небесні явища, зокрема спалахи гамма-випромінювання.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що над Португалією зафіксували яскравий спалах блакитного кольору, який залишив метеорит у нічному небі. Його на камери зняли місцеві жителі з різних куточків країни.

Також "Коментарі" писали про відкриття на Марсі, яке здивувало вчених. Науковці виявили мільйони літрів води на червоній планеті у несподіваному місці. Виявилось, що на Марсі в короткий період утворюється велика площа тонкого шару інею, який швидко випаровується під дією Сонця.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

5.10

23 червня 2024, 21:25

щей в них якийсь хлопок чи бавовна


Новини