Головна Новини HI-tech космос Це сталось вперше в космічному туризмі: астронавти Polaris Dawn увійшли в історію
commentss НОВИНИ Всі новини

Це сталось вперше в космічному туризмі: астронавти Polaris Dawn увійшли в історію

Космічні туристи вперше вийшли у відкритий космос.

12 вересня 2024, 14:55
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Комерційна місія Polaris Dawn, здійснена SpaceX Ілона Маска увійшла в історію. Двоє з чотирьох учасників ініціативи (Джаред Айзекман і Сара Джилліс) здійснили перший приватний вихід у відкритий космос. Те, що раніше було зарезервовано лише для астронавтів національних і міжнародних агентств, таких як NASA та ESA, стало доступним для космічних туристів.

Це сталось вперше в космічному туризмі: астронавти Polaris Dawn увійшли в історію

Космічні туристи вперше вийшли у відкритий космос. Фото з відкритих джерел

Двоє членів екіпажу космічного корабля Crew Dragon, запущеного SpaceX, зробили історичний комерційний вихід у відкритий космос у межах місії Polaris Dawn. Вперше у космос вийшли непрофесійні астронавти — мільярдер Джаред Айзекман та інженер SpaceX Сара Джилліс. 

Вихід тривав близько двох годин на висоті понад 700 км над Землею. Для виконання завдання корабель Crew Dragon було розгерметизовано, а екіпаж використав скафандри, розроблені SpaceX. Інші члени екіпажу космічної місії були пілот Скотт Потіт і медик Анна Менон. 

Програма Polaris була офіційно анонсована у 2022 році генеральним директором Shift4 Payments Джаредом Айзеком. За кілька місяців до цього він відсвяткував успіх першої 100-відсоткової приватної місії Inspiration4, яку він фінансував. Polaris є, у певному сенсі, продовженням цієї ініціативи, а Polaris Dawn — перший із трьох запланованих пілотованих польотів. 

Окрім виходу у відкритий космос, екіпаж проведе 36 наукових досліджень і експериментів від 31 установи-партнера, спрямованих на покращення здоров’я людей на Землі та під час довготривалих космічних польотів, а також перевірить лазерний зв’язок Starlink у космосі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що вчених шокувала знахідка на Марсі. Вони вважали, що там цього не повинно було бути.

Також "Коментарі" писали про те, що перша пісня, яка пролунала в космосі була українська. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини