Головна Новини HI-tech космос Цього там не повинно бути: вчених шокувала знахідка на Марсі
commentss НОВИНИ Всі новини

Цього там не повинно бути: вчених шокувала знахідка на Марсі

Під час дослідження Марсу вчені зробили несподіване наукове відкриття, яке підтверджує наявність рідкої води на планеті та, можливо, навіть життя.

24 липня 2024, 16:30 comments1106
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Марсохід NASA Curiosity виявив велику кількість чистої сірки на Марсі. Вчених вразило таке відкриття, адже вони не очікували виявити сірку в такому стані на червоній планеті. Для дослідників це ще один доказ того, що життя на цій планеті було можливим у минулому.

Цього там не повинно бути: вчених шокувала знахідка на Марсі

Марсохід Curiosity виявив чисту сірку на Марсі. Фото з відкритих джерел

Марсохід Curiosity, який важить майже тонну, під час руху по Марсу залишає сліди на його поверхні. Крім того, марсохід пересуває каміння, яке іноді під його вагою розтріскується. Так сталось і цього разу.

Під час руху по каналу Гедіз Валліс марсохід Curiosity випадково розколов каміння та виявив незвичайні структури. Дослідники прямо кажуть, що ніколи не бачили нічого подібного і точно не очікували побачити це на Марсі. Виявилось, що марсохід Curiosity знайшов кристали чистої сірки.

Раніше сірку на Марсі знаходили лише в мінеральній формі. Науковці вважають, що це ще один доказ того, що на Марсі було можливим життя у минулому.

"Знайти каміння з чистої сірки — це все одно, що знайти оазис у пустелі. Цього там не повинно бути, тому ми повинні це пояснити", — сказав науковий співробітник проєкту марсіанської місії в Лабораторії реактивного руху в Каліфорнії Ашвін Васавада.

Як пояснюють вчені, чиста сірка у формі кристалів на поверхні Марса є черговим доказом того, що в певний момент на планеті існувала рідка вода. За словами науковців, сірка могла зіграти ключову роль у виникненні життя на Землі, коли понад чотири мільярди років тому атмосфера планети була багата на вуглець і сірку.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що астрономи виявили мільйони літрів води на Марсі в несподіваному місці.

Також "Коментарі" писали про те, що у Росії заявили про "марсіанські технології", які нібито використовує Україну у війні проти РФ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини